Beste Mini Trampoline

  • Auteur: Yogi
  • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

Ben je op zoek naar een leuke en effectieve manier om in vorm te blijven? Dan is onze mini trampoline perfect voor jou! Met de mini trampoline kun je in de comfort van je eigen huis oefeningen doen, die zowel je hart als je spieren trainen. Het is een laag-impact oefening die geschikt is voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus.

In dit artikel krijg je tips over waar je op moet letten bij het kopen van een mini-trampoline.

Wat is een mini trampoline?

Zoals de naam al doet vermoeden, is de mini trampoline een kleine trampoline die door zijn kleine afmetingen gemakkelijk buiten en ook binnen kan worden gebruikt. De mini trampoline bestaat uit een stabiel frame met meerdere poten gespannen over een soort elastische springmat.

Mini trampolines kunnen ook worden gebruikt voor fitness en worden daarom ook wel fitness-trampolines genoemd. Iedereen kan zonder voorkennis sporten op een mini trampoline en op een speelse manier sporten en resultaten behalen!

Hoe werkt een mini trampoline?

Mini trampolines werken op dezelfde manier als grotere trampolines. Het gaat allemaal om de veerkracht. Door het veerkrachtige oppervlak kun je de zwaartekracht gemakkelijk overwinnen. Springen is dus niet moeilijk en goed voor het lichaam.

Al vanaf 10 minuten per dag kan je veel fysieke functies versterken en de conditie verbeteren. In tegenstelling tot gewone trampolines, is de oefening zacht en vereist geen atletiek. De perfecte oplossing voor iedereen die aan zijn fitnessreis begint.

Voordelen mini trampoline

Springen op een mini trampoline is niet alleen leuk, maar ook gezond. De beste voordelen hiervan staan hieronder:

Goed voor je gezondheid

Met een fitness-trampoline train je niet alleen snel je uithoudingsvermogen, mobiliteit en kracht; het biedt ook enorme voordelen voor het cardiovasculaire systeem en stimuleert het metabolisme!

Veilige manier van trainen

In tegenstelling tot sporten zoals hardlopen, tennis en voetballen waar de gewrichten het zwaar te verduren hebben, is het springen op een mini trampoline een stuk minder belastend voor je enkels en knieën. Je kan met het springen je boven en onderlichaam zo trainen zonder je gewrichten en ook de rug zwaar te belasten.

Aan te bevelen als je niet naar de sportschool kan

Naarmate we ouder worden, zijn we geneigd ook minder te bewegen c.q. te sporten. Het kan zijn dat je op een gegeven moment het sporten op een sportschool niet meer ziet zitten of dat je gezondheid het niet meer toelaat. In een dergelijk geval is de mini trampoline ideaal om thuis nog te trainen.

Super leuk voor kinderen

Sporten is niet voor elk kind een prioriteit. Computerspelletjes, televisies en internet maken binnen blijven aantrekkelijker. Met de mini trampoline kunnen de kinderen ook binnenshuis aan hun dagelijkse hoeveelheid beweging komen!

mini trampoline

Welke soorten zijn er?

Mini trampolines met stalen veren

Stalen veren zorgen voor een zeer elastische en stevige ophanging van het polypropyleen weefsel. Ze zijn robuust en bestand tegen lange belastingen. Een goede stalen verende fitness-trampoline heeft weinig onderhoud nodig. Let op, goedkopere modellen kunnen kraken en piepen.

Mini trampoline met rubberen touw

Trampolines met rubberen / elastische touwen zijn veel zachter en maken beduidend minder geluiden. De rubberen banden zijn zo rekbaar dat ze kunnen worden uitgerekt tot twee keer hun normale lengte.

Mini Trampolines bij Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een mini trampoline?

Vering

Let op de vering waarmee de mini trampoline is uitgerust. Als je voor lange termijn iets wilt aankopen, zal de soort met stalen veren langer mee gaan. De soort met elastische banden zal wat zachter zijn voor je lichaam en gewrichten. Het ligt dus aan je persoonlijke voorkeur.

Aantal en hoogte steunpoten

Over het algemeen geldt hoe meer steunpoten des te stabieler de trampoline. Houd er ook rekening mee dat massieve poten veiliger zijn dan modellen met bouten. Dit komt omdat de schroeven na verloop van tijd kunnen losraken.

Ook de beenhoogte speelt een belangrijke rol. Ze moeten minimaal 20, liefst 30 of 40 centimeter hoog zijn. Dit is nodig om te voorkomen dat nog zwaardere sporters bij het landen door het springnet de grond raken.

Hoogte van de kamer

Het is erg belangrijk om hier even bij stil te staan. Tot een lichaamslengte van 200 cm hoog is een normale plafondhoogte van 240 cm voldoende. Dus als je de woning betreedt, hoef je je geen zorgen te maken dat de kamerhoogte niet voldoende is.

Smart

Er zijn trampolines op de markt met een geïntegreerde console veelal in combinatie met een app en een polsbandje om bijvoorbeeld je sprongen te tellen. Dit soort hoogwaardige varianten zijn dan ook iets duurder.

Grijpstang

Een grijpstang is ontzettend handig om je balans te bewaren en zeker aan te aanbevelen. Kijk ook of de poten inklapbaar zijn, handig bij het opbergen. En tot slot waar je ook naar kan kijken is of de poten verstelbaar zijn in hoogte, je wilt namelijk niet met je hoofd tegen het plafond aan stoten of dat je de vloer raakt tijdens het springen.

Veel Gestelde Vragen

Waar moet ik mijn trampoline neerzetten?

Bij het opzetten van je mini trampoline moet je ervoor zorgen dat de trampoline stabiel op een horizontale ondergrond staat. Mini trampolines zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis, omdat ze gemakkelijk op te bergen zijn als ze niet gebruikt worden.

Sommige modellen kunnen echter zowel binnen als buiten in de tuin worden gebruikt. De trampolines zijn echter niet ontworpen om te worden blootgesteld aan weer en wind. Breng de trampoline daarom na gebruik buitenshuis naar binnen om schade door weersinvloeden te voorkomen.

Hoeveel kost een mini trampoline?

Op internet vind je goedkope modellen vanaf 50 euro. In deze prijsklasse hoef je geen hoogwaardige materialen en kwaliteit te verwachten. Dit beïnvloedt uiteindelijk zowel de levensduur van de trampoline als de veiligheid.

De hoogwaardige trampolines zijn rond de 100 tot 200 euro en sommige zelfs duurder. Ze hebben veelal diverse opties waar je gebruik van kan maken. Kijk goed van te voeren of je alle toeters en bellen wel nodig hebt.

Misschien vind je de volgende artikelen ook interessant: