Boek Review: The Journey Home

The Journey Home is één van de meest fantastische en hartverwarmende boeken die ik ooit heb gelezen. Ik heb het boek jaren geleden gekocht in Radhadesh in België.

Eén van de bezoekers daar, vroeg aan mij of ik het boek The Journey Home, had gelezen. Op dat moment had ik nog nooit van Radhanath Swami gehoord.

We raakten in gesprek en ze wist mij te overtuigen om het boek te kopen, ze zei dat ik er geen spijt van zou krijgen.

Na mijn bezoek aan Radhadesh kwam ik weer thuis en werd het een van de vele boeken in de kast. Het was jaren later dat ik op Youtube een video tegen kwam van Radhanath Swami, die mij inspireerde om het boek te lezen. 

Waar gaat het boek over?

Dit boek is een autobiografie van Radhanath Swami. Als Amerikaanse jongen begon hij al op 19 jarige leeftijd aan een ongelooflijke pelgrimstocht die hem liftend door Europa , het Midden Oosten en helemaal naar India leidde, waar hij de roeping van zijn hart vond.

Dit boek is een intiem en wonderbaarlijk verslag van de stappen naar zelfbewustzijn en een doordringende glimp in het hart van de mystieke cultuur en de uitdagingen die elke ziel onder ogen moet komen op het pad naar een eenheid van goddelijke en innerlijke harmonie.

Door middel van leerlingschappen met de meest vergevorderde yogi’s bereikt Swami Radhanath uiteindelijk de heilige kringen van India’s mystieke tradities en vind hij de onfeilbare liefde waar hij altijd naar hunkerde.  Het is een boeiend verhaal die je onderdompelt in een humoristische, innemende en hartverwarmende pelgrimstocht.

Tijdens zijn reis verkende hij vele spirituele tradities wanneer hij verscheidene heilige plekken in India bezocht, zoals Vrindaban, Mathura, Varanasi, Rishikesh en Haridwar. Daarnaast heeft hij tal van spirituele meester ontmoet zoals Iyengar, Swami Rama, Swami Satchidananda, Anandamayee Ma, Tat Walla Baba, Moeder Theresa, de Dalai Lama, en Neem Karoli Baba.

Wat ik leuk vond aan The Journey Home

Ik had weleens van gehoord over het bestaan van spirituele meesters met bovennatuurlijke krachten in de  Himalaya’s. Dit boek heeft mij doen beseffen dat al die verhalen over yogi’s in de Himalaya’s toch een kern van waarheid in zich hebben. Zijn ontmoetingen met kluizenaars en spirituele meesters doet mij denken aan het boek Living with the Himalayan Masters, van Swami Rama. 

This book has it all. In dit memoir weeft Swami Radhanath een prachtig tapijt van avontuur, compassie, sensatie, mystiek, humor, liefde en toewijding. Het leest weg als een avonturenboek en is een absolute “page-turner” met een zeldzame openhartigheid en schoonheid.

Wat anderen van dit boek vinden

Op Amazon.com scoort dit boek 4.7 van 5 sterren op basis van  300 plus reviews. A spiritual seeker adventure, an adventure classic that will change your life, a beautifully written memoir, zijn een paar one-liners van kopers op Amazon.

Op Goodread.com scoort het een 4.7 van de 5 sterren op basis van 390 reviews. A fascinating story of an American young man who was searching for his spiritual path, Although I know the Himalayas is full of mysteries, it was nice to know it from the pen of an American. Rare masterpiece of truly honest search for oneself by a sincere simple boy from Chicago … zijn een paar van de reviews te lezen op Goodread.

Aanbeveling The Journey Home

The Journey Home van Swami een ontzagwekkende autobiografie. Het is een fascinerend en betoverend boek voor iedereen die op een spirituele zoektocht is en zelfs voor iedereen die terloops op zoek is naar cruciale antwoorden op de vragen van het leven. 

Dit boek is verkrijgbaar bij Bol.com.