Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Boek Review: The Journey Home

journey home image

The Journey Home is één van de meest hartverwarmende boeken die ik heb gelezen. Jaren geleden gekocht het stadje Durbuy – Radhadesh in België. Eén van de verkopers daar, vroeg aan mij of ik het boek The Journey Home, had gelezen. Op dat moment had ik nog niet eerder van Radhanath Swami gehoord. We raakten in gesprek en ze wist mij te overtuigen om het boek te kopen, ze zei dat ik er geen spijt van zou krijgen.

Na mijn bezoek aan Radhadesh kwam ik thuis en werd het één van de vele nog te lezen boeken in de kast. Het was jaren later dat ik op Youtube een video tegen kwam van Radhanath Swami, die mij inspireerde om het boek te lezen. 

Waar gaat het boek over?

Dit boek is een autobiografie van Radhanath Swami. Als Amerikaanse jongen begon hij al op 19 jarige leeftijd aan een ongelooflijke pelgrimstocht die hem liftend door Europa , het Midden Oosten en helemaal naar India leidde, waar hij de roeping van zijn hart vond.

Door te leren van vergevorderde yogi’s bereikt Swami Radhanath uiteindelijk de heilige kringen van India’s mystieke tradities en vind hij de onfeilbare liefde waar hij altijd naar hunkerde.  Het is een boeiend verhaal die je onderdompelt in een humoristische, innemende en hartverwarmende pelgrimstocht.

Tijdens zijn reis verkende hij vele spirituele tradities wanneer hij verscheidene heilige plekken in India bezocht, zoals Vrindaban, Mathura, Varanasi, Rishikesh en Haridwar. Daarnaast heeft hij tal van spirituele meester ontmoet zoals Iyengar, Swami Rama, Swami Satchidananda, Anandamayee Ma, Tat Walla Baba, Moeder Theresa, de Dalai Lama, en Neem Karoli Baba.

Wat ik leuk vond aan The Journey Home

This book has it all. In dit memoir weeft Swami Radhanath een prachtig tapijt van avontuur, compassie, sensatie, mystiek, humor, liefde en toewijding. Het leest weg als een avonturenboek en is een absolute “page-turner” met een zeldzame openhartigheid en schoonheid.

Dit boek heeft mij doen beseffen dat al die verhalen over yogi’s in de Himalaya’s toch een kern van waarheid in zich hebben. Zijn ontmoetingen met kluizenaars en spirituele meesters doet mij denken aan het boek Living with the Himalayan Masters, van Swami Rama. 

Wat anderen van dit boek vinden

Op Amazon scoort dit boek 4.7 van 5 sterren op basis van  ruim 1100 reviews. A spiritual seeker adventure, an adventure classic that will change your life, a beautifully written memoir, zijn een paar one-liners van kopers op Amazon.

Samenvattend

The Journey Home van Radhanath Swami is  een spannende en  hartverwarmende autobiografie.  

Dit boek is verkrijgbaar bij Bol.com.

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond