Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Boek Review: A Search in Secret India

search in sacred india image

In mijn tienerjaren was ik enorm gefascineerd door yogi’s, heiligen en geestelijk leraren. In mijn enthousiasme om meer te leren over hun bovennatuurlijke krachten, heb ik aardig wat tijd besteed aan het zoeken naar boeken over dit onderwerp.

De auteur van dit boek is Paul Brunton. Dit is een pseudoniem, zijn echte naam is Raphael Hurst. Hij was een Britse journalist, totdat hij zijn carrière in de journalistiek verliet om tussen yogi’s en mystici te leven.

Over het algemeen wordt hij gezien als de persoon die yoga en meditatie in het westen heeft geïntroduceerd. Dit boek is in 1934 voor het eerst gepubliceerd, maar het is vandaag de dag nog steeds populair.

Waar gaat dit boek over?

Dit boek telt 312 pagina’s en vertelt het spannende verhaal van Paul Brunton’s reis door India in de vroege jaren ’30. Terwijl hij door India reist, benieuwd of echte heiligen, yogi’s en verlichte meesters echt bestaan, ontmoet hij een aantal beroemde yogi’s en wijzen, maar ook charlatans. In het boek vind je passages, met wijze lessen van goeroes en interessante verhalen over zijn reizen.

Dingen die ik leuk vond aan ‘A Search in Secret India”

Een geweldig boek,  enorm van genoten. mooie verhalen, bijzondere mensen,  plekken en buitengewone ervaringen. Ik waardeer de schrijfstijl van de auteur, soms poëtisch, gedetailleerd maar ook niet te veel, net genoeg om de omgeving goed in te beelden. 

Wat anderen van dit boek vinden

Op Amazon.com zien we dat dit boek een 4.6 score heeft van de 5 sterren op basis van 450 plus reviews. Inspiring, a classic, an exceptional gem of a book, hidden wisdom, facinating, beautifully written spiritual search zijn een paar van de one-liners van kopers.

Op Goodreads.com scoort dit boek een 4.3 van de 5 sterrren op basis van 100 plus reviews. Unputdownable!! A must read and must own book, I absolutely loved his encounter with Maharishi and the days spent with him zijn een paar van de reviews op Goodread.

Aanbeveling

A Search in secret India is een intrigerend boek voor avonturiers. Dit boek is ook een aanrader voor ‘sceptici. Je moet weten dat de auteur niets voor vanzelfsprekend aannam, en dat hij zijn zoektocht uitvoerde met een gezonde dosis scepsis, maar met een open geest. Geschreven door Raj.

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond