Boek Review: A Search in Secret India

A search in secret India boekreview.

In mijn tienerjaren was ik enorm gefascineerd door yogi’s, heiligen en geestelijk leraren. In mijn enthousiasme om meer te leren over hun bovennatuurlijke krachten en vermogen om natuurwetten te overtreden, heb ik aardig wat tijd besteed aan het zoeken naar boeken over dit onderwerp.

Ik kan me nog steeds het moment herinneren dat ik, ergens in de late jaren ’80, een oud exemplaar van dit boek vond, ergens verstopt in een stoffig hoekje van een tweedehands boekenwinkel.

De auteur van dit prachtige boek is Paul Brunton. Dit is een pseudoniem, zijn echte naam is Raphael Hurst. Hij was een Britse journalist, totdat hij zijn carrière in de journalistiek verliet om tussen yogi’s en mystici te leven.

Over het algemeen wordt hij gezien als de persoon die yoga en meditatie in het westen heeft geïntroduceerd. Dit boek is in 1934 voor het eerst gepubliceerd, maar het is vandaag de dag nog steeds populair.

Waar gaat dit boek over?

Dit boek heeft 312 pagina’s en vertelt het fascinerende en spannende verhaal van Paul Bruntons reis door India in de vroege jaren ’30. Terwijl hij door India reist, benieuwd of echte heiligen, yogi’s en verlichte meesters echt bestaan, ontmoet hij een aantal beroemde yogi’s en wijzen, maar ook charlatans. In het boek vind je fantastische passages, met wijze lessen van goeroes en interessante verhalen over zijn reizen 

Dingen die ik leuk vond aan ‘A Search in Secret India”

Een geweldig boek,  enorm van genoten. mooie verhalen, mensen, plekken en buitengewone ervaringen.

Ik waardeer de schrijfstijl van de auteur, soms poëtisch, gedetailleerd maar ook niet te veel, net genoeg om de omgeving goed in te beelden wanneer de verhalen verteld worden. Dit boek is geschreven in oud Engelse stijl.

De ervaringen van Paul Brunton weerspiegelen precies hoeveel wij nog kunnen leren over ons vermogen om verder te bewegen dan de fysieke wereld, waarvan we zo veelal denken dat dit de enige dimensie is waar we in leven. .

Wat anderen van dit boek vinden

Op Amazon.com zien we dat dit boek een 4.6 score heeft van de 5 sterren op basis van 180 plus reviews. Inspiring, a classic, an exceptional gem of a book, hidden wisdom, facinating, beautifully written spiritual search zijn een paar van de one-liners van kopers.

Op Goodreads.com scoort dit boek een 4.3 van de 5 sterrren op basis van 100 plus reviews. Unputdownable!! A must read and must own book, I absolutely loved his encounter with Maharishi and the days spent with him zijn een paar van de reviews op Goodread.

Aanbeveling

A Search in secret India is een intrigerend boek voor avonturiers. Dit boek is ook een aanrader voor ‘sceptici. Je moet weten dat de auteur niets voor vanzelfsprekend aannam, en dat hij zijn zoektocht uitvoerde met een gezonde dosis scepsis, maar met een open geest. Dit boek is verkrijgbaar bij Bol.com.

Geschreven door Raj.