Boek Review: Living With The Himalayan Masters

Living With The Himalayan Masters van Swami Rama is een meesterwerk dat zeer aan te raden is en het lezen zeker waard is. Dit boek is een verzameling van korte maar verbazingwekkende verhalen over de spirituele ervaringen van Swami Rama, een van de meest bedreven leraar, schrijver en humanitair van de 20e eeuw.

Waar gaat dit boek over?

Het heeft 14 hoofdstukken waarin Swami Rama de lezer vertelt over zijn spirituele reis door de bergen in de Himalaya en zijn ontmoetingen met verschillende verlichte wijzen, sadhus, yogi’s en beroemde leraren. De onsterfelijke wijzen, pittoreske pieken en intrigerende wijsheid van zijn meesters komen echt tot leven in de verschillende hoofdstukken.

Elk hoofdstuk bevat verhalen die onze harten vervullen met grote dankbaarheid voor de wijzen die hun liefde onzelfzuchtig delen.

Wat het ook leuk maakt is dat uit elk hoofdstuk een wijze les opgemaakt kan worden. Dit zijn de lessen die Swami Rami zelf geleerd heeft door middel van persoonlijke ervaringen tijdens het leven met de meesters van de Himalaya.

Dit boek beschrijft een breed scala aan interessante onderwerpen op het gebied van spiritualiteit, zoals Mantra’s, Kundalini en Tantra. 

Daarnaast komen er een aantal ontmoetingen met belangrijke mensen, zoals met Mahatma Gandhi, Maharishi Raman, Tagore en Aurobindo. en nog diverse andere meesters en grote meesters.

Wat vind ik zo leuk aan dit boek?

Korte verhalen, makkelijk te lezen  Met dit boek was ik zelf in de Himalaya, living with the Himalyan Masters. Heb zo genoten van de eenvoud, diepgang en schoonheid van dit boek, dat ik het boek in één dag heb uitgelezen. 

Wat anderen zeggen over Living with the Himalayan Masters

Op Amazon.com scoort dit boek een bijna perfecte score van 4.9 van de 5 sterren op basis van 80 plus reviews. I like the simple descriptions with profound meaning in each story, Wonderful True Story of the Life and Training of a Swami, Superb book on yogic experiences, zijn een paar van de reviews op Amazon.

Op Goodread.com wordt dit boek gewaardeerd met een 4.2 van de 5 sterren op basis van 140 plus reviews. I felt like roaming with Swami Rama in the Himalayas while reading this book. What a divine experience. It has great similarity with the most acclaimed book “The Autobiography of a Yogi” and is equally good, aldus een reviewer op Goodread.

Dit boek is een tijdloze klassieker van één van de meest invloedrijke yogameesters van de 20e eeuw. Het neemt je mee naar de grotten van de Himalaya en introduceert je aan de geweldige adepten die er leven. Dit is het echte verhaal van een man wiens hele leven een fantastisch spiritueel avontuur was. Een van de beste boeken over spiritualiteit ooit! 

Linda Johnsen (Auteur van diverse boeken over yoga en meditatie).

Aanbeveling

Living With The Himalayan Masters is de moeite waard voor mensen die meer willen weten over het leven en open staan voor een spiritueel avontuur. Dit boek is verkrijgbaar bij Bol.com. De Nederlandse vertaling van dit boek heet “Tussen Wijzen en Dwazen“.

Geschreven door Raj.