Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Rhinicur Neusdouche Review

rhinicur neusdouche

Rhinicur Neusdouche systeem

De dagelijkse verzorging van de neus draagt bij aan een goede gezondheid. Het spoelen van de neus met een zoutoplossing vormt de basis voor alle neusspoelingen.

Met een neusspoeling worden schadelijke deeltjes uit de lucht naar buiten gespoeld, denk maar aan vervuiling, fijne stofdeeltjes en pollen en ziekteverwekkers.

Rhinicur speelt daar slim op in en heeft zo een ingenieus en tegelijkertijd simpel systeem bedacht om het spoelen van de neus zo eenvoudig en efficient mogelijk te maken. Dit systeem bestaat uit een Rhinicur Neusdouche (flacon) en Rhinicur Nasaal Spoelzout.

Rhinicur Neusdouche

De neusdouche is qua vorm en grootte makkelijk hanteerbaar en wordt afgesloten met een schroefdeksel met een gaatje erin. De neusdoche is daarnaast onderin voorzien van een tuitje, de zogenaamde “neusaanzetstuk”.

Het neusaanzetstuk kan in twee standen worden bewogen. Is het aanzetstuk naar boven gericht dan kan het water vrijuit de neusdouche stromen. In een loodrechte stand wordt als het ware de kraan dichtgedraaid.

Rhinicur Nasaal Spoelzout

Het praktische doseerzakje zout is optimaal afgestemd op de 250 ml inhoud van de neusdouche en ook op de concentratie zout dat goed is voor het neusslijmvlies. Naast de concentratie zout is het ook belangrijk om na te gaan wat voor type zout er gebruikt wordt. Gewoon keukenzout wordt niet aangeraden.

Rhinicur, zo blijkt na enig onderzoek, heeft hier de nodige aandacht aan besteed. Het doseerzakje zout bevat namelijk een mengsel van verschillende mineraalzouten waarmee een isotone zoutoplossing wordt verkregen. Isotoon wil zeggen dat het vergelijkbaar is met de zoutsamenstelling van ons lichaam. 

Zo bevat de Rhinicur neusspoelzout ondermeer :

  • Natriumhydrogeen carbonaat voor een betere oplossing van taaie aangekoekte vuiligheid.
  • Kaliumsulfaat voor de vermindering van zwelling van het neusslijmvlies.
  • Natuurlijk bronzout met meer dan 20 belangrijke mineralen en sporenelementen voor de revitalisering van het neusslijmvlies.

Hoe de Rhinicur Neusdouche te gebruiken

Deze neusdouche is eenvoudig te gebruiken, herbruikbaar en ook onbreekbaar omdat het van plastic is. Je kan in drie delen uitelkaar te halen en reinigen in de vaatwasser. Geen gedoe met de juiste hoeveelheid zout, want elk zakje zout is precies afgestemd op de inhoud van de neusdouche.

Bovendien kan de spoeldruk verhoogd worden door in het flesje te knijpen. Maar wees voorzichtig met het opvoeren van de druk. En dan last but not least, de Rhinicur neusspoelzout bevat een mix aan ingredienten die bijdragen aan een betere reiniging en onderhoud van de neuswegen.

 

De voorbereiding en het spoelen van de neus is vrij eenvoudig en is in vier stappen te doen.

  • Vul de neusdouche met water tot aan het streepje waar “max” staat op het flesje. Er wordt aanbevolen om lauw water te gebruiken want dat voelt prettiger aan.
  • Voeg de inhoud van een zakje Rhinicur nasaal spoelzout toe, dop erop en daarna met de wijsvinger het gaatje in het deksel afdichten en goed schudden tot het zout volledig is opgelost.
  • Breng het neusaanzetstuk vervolgens omhoog met nog altijd de wijsvinger op het gaatje van de dop.
  • Plaats het aanzetstuk tegen het neusgat met de mond open. Haal je vinger van het gaatje. Het water gaat dan vanzelf stromen, de neus in, en loopt via het andere neusgat weer naar buiten.

Video Review

Kijk maar naar het volgende youtube fimpje voor een demo. 

Wat zeggen anderen over de Rhinicur Neusdouche

Op forums op het internet is te lezen dat velen de Rhinicur Neusdouche vooral gebruiken bij verkoudheid en voorhoofdsholte ontsteking en daar in meer of mindere mate baat bij hebben. In een review werd vermeld dat je gauw geneigd bent om de druk op te voeren (door in het flesje te knijpen) om de neus- en kaakholtes grondig schoon te maken. Daarbij werd benadruk om hier voorzichtig mee om te gaan want de druk opvoeren in de toch pijnlijke holtes kan nog meer pijn doen.

Elk pakje Rhincur Nasaal Spoelzout bevat 20 sachetjes. Het enige nadeel dat hierbij komt kijken is dat je na telkens na 20 keer neusspoelen weer rond de 7 euro en bijkomende verzendkosten moet uitgeven. Mocht je er echt baat bij hebben dan is dit natuurlijk een geringe investering voor een betere gezondheid. 

Op Farmaline.nl vinden we een bijna perfecte score van 5 ster voor de Rhinicur op basis van 12 reviews. Zeer goed product, huisarts raad het aan, beste aankoop van het jaar zijn enkele van de one-liners van kopers. 

Daarnaast zie al gauw met een search op google dat de Rhinicur net als de Nasofree door huisartsen en KNO-specialisten wordt aanbevolen. Onder andere het Albert Schweitzer Ziekenhuis en Rijnstate Ziekenhuis (zie ook tweede video). 

Rhinicur is prima geschikt om de neuswegen te reinigen in combinatie met de bijbehorende Rhinicur Nasaal Spoelzout

Deze neusdouche wordt aanbevolen door medici en is verkrijgbaar bij Farmaline.nl.

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond