Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

NasoFree Neusdouche Review

nasofree

De Nasofree neusdouche van Dos Medical B.V. is samen met KNO-artsen speciaal ontwikkeld voor het reinigen van de neus en neusbijholtes. Het is een zachte knijpflacon voor het verwijderen van virussen, bacterien en vuiligheid uit de neus en bijholtes.

De Nasofree is prima te gebruiken bij bijvoorbeeld verkoudheid, hooikoorts en andere luchtwegallergieën. Op de website van NasoFree wordt zelf beweerd dat het spoelen van de neus kan helpen snurken te verminderen.

Wat is Dos Medical B.V. voor een bedrijf?

Dos Medical is een Nederlands bedrijf gevestigd in Heteren in Gelderland. Zij richten zich vooral op de ontwikkeling, marketing en export van medisch en KNO-producten in Nederland en Belgie. Dit voor zowel consumenten als voor de medische wereld. De NasoFree is dus een Nederlands product.

Productspecificatie

Dit product bestaat uit twee onderdelen, het flesje en de dop. Bij aankoop krijgt je er vier zakjes spoelzout bij. Eén doseerzakje zout is precies afgestemd op de inhoud van het flesje.

Speciaal voor het reinigen van de neus heeft Dos Medical handige sachet nasaal spoelzout ontwikkeld. Het is een zoutcombinatie van zuiver natriumchloride en natriumcarbonaat voor een betere reiniging van de neusslijmvlies. De sachetjes zijn te bestellen in pakketjes van 20 en 60 stuks.

Dos Medical heeft voor de mensen met chronische neusbijholeontsteking een spoelzout ontwikkeld met Xylitol. Dit is een antibacteriele middel dat ook terug te vinden in veel kauwgum. Bacterieën produceren een sllijmlaag, ook wel biofilm genoemd, waarmee ze beter hechten aan het neusslijmvlies. Xylitol helpt bij de afbraak van deze biofilm.

Hoe de Nasofree Neusdouche te gebruiken?

Leeg een zakje spoelzout in de neusdouche en vul deze met lauwwarm kraanwater. Schud de neusdouche voor gebruik heen en weer, zodat het water goed oplost. 

Buig een beetje voorover en plaats de tuit tegen een van de neusgaten. Knijp zachtjes in de flacon en laat het water rustig uit de zelfde of de andere neusgat lopen.

Het bijzondere van de Nasofree is dat de zoutoplossing rechtomhoog de neus inspuit. Daarmee worden ook de neusbijholten goed bereikt. Het is gemaakt van zacht plastic, dus onbreekbaar en je kan zelf de kracht van de zoutwaterstraal bepalen door zachtjes dan wel harder in te knijpen. Deze neusdouche is ook licht van gewicht, dus makkelijk mee te nemen op vakantie.

 

Het volgende instructiefilmpje van Jeroen Bosch Ziekenhuis laat zien hoe je dit stapsgewijs kan doen.

Wat vinden kopers van de Nasofree Neusdouche

Op Farmaline.nl wordt de Nasofree gewaardeerd met 5.0 van de 5 sterren op basis van 3 reviews. Gebruik het al jaren op advies van de KNO arts, zeer tevreden en geeft verlichting bij verkoudheid wordt er gezegd door reviewers. 

Natuurlijk kan je op basis van 3 goede reviews geen oordeel vellen, maar het feit dat tientallen ziekenhuizen c.q. artsen en kno-specialisten de Nasofree aanbevelen, zet deze neusdouche toch in een heel ander daglicht.

Dos Medical geeft een lijst af van minstens 30 ziekenhuizen, waarbij KNO artsen NasoFree neusdouche adviseren in combinatie met Dos Medical nasaal spoelzout. Enkele van deze ziekenhuizen zijn Erasmus UMC Rotterdam, Leiden UMC – Leiden, AMC – Amsterdam, RadboudUMC – Nijmegen en ETZ -Tiburg/Waalwijk.

Samenvattend

De Nasofree is prima neusdouche, geschikt voor het reinigen van de neus en neusbijholtes. Deze neusdouche wordt aanbevolen vele KNO-artsen en Specialisten. 

De Nasofree is verkrijgbaar bij Farmaline.nl.

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond