Manduka Pro Yogamat Review

  • Auteur: Yogi
  • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

Manduka heeft een uitstekende reputatie in de yogamat industrie voor het maken van mooie en duurzame matten. Zij worden erkend als de beste in de industrie vooral vanwege hun Manduka Pro Yogamat.

De Manduka Pro Yogamat is de beste yoga mat ooit getest en wordt ook daarom de Rolls Royce onder de yogamatten genoemd.

Duurzaamheid en levenslange garantie

Manduka pro yogamat is gemaakt om heel, heel lang mee te gaan, “build to last” zoals Manduka dat zelf zegt. Het feit dat ze een levenslange garantie geven geeft aan dat ze echt achter hun product staan. De dikte van de mat draagt ook bij aan de duurzaamheid van de yogamat. Het PVC-materiaal dat gebruikt is voor de yogamat voorkomt de vorming van strepen en verkleuring.

Stabiliteit en Comfort

In tegenstelling tot de meeste yogamatten heeft de Manduka Pro Yogamat een onder- en bovenkant. De stippen-uitvoering van de onderkant zorgt er voor dat deze mat tijdens de yoga-oefeningen niet verschuift. Deze mat behoudt zijn positie, ook bij tapijt, steen, marmer, en hardhouten vloeren.

Grip en Dikte

De manduku pro yogamat mat voelt niet plakkerig aan, niettemin biedt wel een zeer goede grip, ook bij lichte transpiratie. Is er sprake van een hoge mate van zweet bij de oefeningen dan wordt er een yogamat handdoek boven op de yogamat aangeraden.

De mat heeft een gesloten celoppervlak, dit betekent dat vuil en bacteriën de mat niet kunnen doordringen. Vanwege het gesloten celoppervlak kan de mat makkelijk worden schoongemaakt.

Je kan hier de manduke spray voor gebruiken. Overigens wordt er aangeraden de mat een zoutbehandeling te geven voor gebruik.

De mat heeft een gesloten celoppervlak, dit betekent dat vuil en bacteriën de mat niet kunnen doordringen. Vanwege het gesloten celoppervlak kan de mat makkelijk worden schoongemaakt. Je kan hier de manduke spray voor gebruiken. Overigens wordt er aangeraden de mat een zoutbehandeling te geven voor gebruik.

De Manduka Pro Yogamat is 6 mm dik en daarmee dikker dan de meeste andere yogamatten en bijna net zo dik als een iPhone. De extra dikte biedt een comfortabele en zachtere ondergrond voor de rug, heupen, knieën en ellenbogen.

manduka pro yogamat

Verschillende lengtes en gewicht

De Manduka Pro is verkrijgbaar in twee maten: een normale en een lange uitvoering. De normale is 180 cm lang en 66 cm breed, zoals de meeste yogamatten. De lange uitvoering is 215 cm bij 66 cm. De langere uitvoering is aan te bevelen voor degene die langer is dan 1.75 cm. Zeker bij oefeningen waar je languit moet liggen, zoals bij de Shavasana, is het toch o zo fijn dat je voeten ook op de mat kunnen rusten. De dikte is overigens bij beide uitvoering 6 mm.

Naast alle verhalen over deze yogamat is er één aandachtpunt om even stil bij te staan, en dat is het gewicht. De normal versie weegt 3.6 kg en de lange versie 4.3 kg. Ga je met de fiets of auto naar yogales dan maakt het gewicht niet zoveel uit. Maar ga je lopend, dan is het goed om te kijken of het gewicht voor jou persoonlijk nog een rol speelt.

Productkenmerken en specificatie

  • Levenslange garantie
  • Anti-slip
  • Makkelijk schoonmaken
  • Gesloten celstructuur
  • Verkrijgbaar in 2 afmetingen
  • Goede demping
  • Materiaal: PVC

Meningen van koper van de Manduka Pro Yogamat 

Reviews van mensen die dit product op Amazon hebben gekocht zijn zeer positief. Vele beweren dat deze mat een absolute “winner” is en in diverse opzichten de beste mat van alle yogamatten. Veel kopers zijn vol lof over hun nieuwe yogamat. Op Amazon.com heeft de Manduka pro black mat een score van 4.7 van de 5 op basis van over 5000 wereldwijde beoordelingen.

De reviews van op Bol.com zijn eveneens overwegend positief. Prima deluxe yogamat, een echte aanrader ben er blij mee, goede mat, veel grip, zijn een paar van de reviews op Bol.com.  Ondanks het lage aantal reviews bij Bol.com laat Amazon.com toch zien dat de Manduka Pro Yoga Mat een absolute winner is.

Een minpunt wat wordt opgemerkt is dat sommige een mindere grip ervaren, in de beginfase, de zogenaamde “brake in” periode. Er zijn weer anderen die beweren dat de mat van meet af aan een goed grip heeft.

Tot slot

De Manduka Pro Yogamat is absolute topper. Duurzaamheid, eco-vriendelijk, comfort en stabiliteit maken dat deze mat al jaren door Yogi’s over de hele wereld gekozen wordt als “beste keus” in de categorie Top yogamatten.

Mocht je de Manduka pro yogamat willen vergelijken met een andere mat van een vergelijkbaar niveau, lees hier de review van de Jade Harmony yogamat.