Liforme Yogamat Review

 • Auteur: Yogi
 • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

De Liforme yogamat is een unieke en revolutionaire yogamat, gemaakt door Yogi’s voor Yogi’s, en is het resultaat van vijf jaar van intensieve research en ontwikkeling door de man achter Liforme te weten, James Armitage. Hij had zich als doel gesteld om “de beste yogamat ter wereld te maken”. Of hij daarin geslaagd is, is natuurlijk aan de yoga-beoefenaars om dat te beoordelen. Liforme wordt overigens uitgesproken als “Life form”.

Deze yogamat heeft een aantal bijzonderheden waarmee het met gemak kan meten met toppers zoals de Manduka Pro Yogamat of de Jade Harmony Professional Yogamat. Laten we daar eens wat dieper op ingaan.

AlignForMe Systeem

Als je de mat voor het eerst ziet dan valt het meteen op dat de mat voorzien is van hulplijnen en markeringen. Dit zogenaamde AlignForMe Systeem is best uniek en fungeert als een navigatie tools zoals Liforme dat noemt. Het positioneren van je handen en voeten bij het beoefenen van yoga wordt zo een stuk makkelijker. 

Liforme Yogamat floral
Liforme Yogamat floral

GripForMe

Een goede grip is misschien wel het belangrijkste aan een yogamat, want uitglijden is het laatste wat je wilt bij het beoefenen van yoga. Liforme heeft dit aspect de nodige aandacht gegeven en naar hun zeggen de gehele planeet afgereist opzoek naar de best mogelijke materialen voor hun yogamat. Zo hebben zij het revolutionaire “GripForMe” materiaal ontwikkeld.

Afmeting

Liforme heeft met deze yogamat ervoor gekozen om meer ruimte te creëeren en daarom is deze yogamat net iets breder en langer dan de meeste yogamatten en is om precies te zijn 185 cm lang en 68 cm breed. De mat is verder 4.2 mm dik en weegt 2.5 kg. Deze mat is verkrijgbaar in de diverse designs en kleuren.

Demping en extra ondersteuning

De mat is gemaakt van natuurrubber. Rubber is poreus en heeft zoals dat genoemd wordt een open celstructuur. Dat maakt het dat zelfs als de mat vochtig is door transpiratie, de grip behouden blijft. Het rubber zorgt tevens voor een goede schokdempende werking en dat is natuurlijk erg prettig voor bijvoorbeeld de knieën, ellebogen en handen wanneer deze in de grond gedrukt worden bij yoga oefeningen.

Zonlicht

Ook hier geldt net als bij alle rubberen yogamatten, niet in directe zonlicht laten staan of drogen. Rubber heeft namelijk de neiging om hard te worden in zonlicht. Dit is natuurlijk funest voor de flexibiliteit en grip van de Liforme yogamat.

Productkenmerken en specificaties

 • Uitstekende grip
 • Unieke AlignForMe en GripForMe systeem
 • Hoog comfort en goede demping
 • 100% natuurrubber
 • verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren
 • PVC-vrije yogamat
 • Gemaakt door Yogi’s voor Yogi’s
 • Liforme heeft ook een lichtere yogamat voor opreis
 • Liforme yogamat is net iets breder en langer dan de reguliere yogamatten

Liforme Yogamat Video Review

Hieronder een video review van een yogadocent met 20 jaar ervaring in het vak.

Wat vinden anderen van de Liforme Yogamat?

Kijken we naar Amazon.com dan zien we dat deze mat daar eveneens zeer hoog scoort, 4.7 van de 5 sterren, na ruim 2100 reviews. It made a believer out of me, finally no more slipping, amazing best mat I ever bought zijn enkele van de reviews op Amazon.com. Naast de goede grip wordt de vooral het alignment systeem zeer gewaardeerd door kopers.

Bij Bol.com zijn er niet zo veel reviews te lezen, niettemin een uitstekende score 4.9 van de 5 sterren op basis van 11 reviews. Beste mat ever, zeer goed, heb er zelfs 2, zeer goede grip, heb geen yogamat handdoek nodig, fraai, goede kwaliteit, zijn zo enkele one-liners van kopers. 

Een search in google voor “liforme yogamat review” laat al gauw vele persoonlijke reviews van yogi’s zien waarin ze lof uitspreken over deze revolutionaire mat. Het is prijzig maar je krijgt er wat ook voor zeggen kopers. Aan de andere kant zijn er ook kopers die beweren dat deze mat een paar jaar mee gaat.

Dit hangt met name af van hoeveel je zweet tijdens de oefeningen, want zweet bevat zout en kan de anti-slip laag van de yogamat aantasten. Yogi’s die deze yogamat al gebruiken adviseren om de mat geregeld te wassen met zeepwater. Dit zal de levensduur van de mat ten goede komen.

Tot Slot

De Liforme Yogamat is een mat die zeer hoog gewaardeerd wordt door kopers. Hij is prijzig, dat zeker, maar ben je op zoek naar top kwaliteit en denk je dat het AlignForMe systeem toegevoegde waarde heeft voor jou dan is deze mat zeker het overwegen waard. Deze mat is verkrijgbaar bij Bol.com en Amazon.nl.