Jade Harmony Yogamat Review

 • Auteur: Yogi
 • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

Jade Harmony Yogamat van Jade Yoga wordt gemaakt van mileuvriendelijk natuur rubber met goede anti-slip eigenschappen.

Deze yogamat is het vlaggeschip van Jade Yoga en wordt door vele yoga beoefenaars beschouwd als de beste milieu vriendelijke yogamat.

Deze yogamat wordt gemaakt in Amerika en is goed te gebruiken voor diverse vormen van yoga zoals Hatha yoga, Vinyasa yoga, Yin  yoga, Hot Yoga en Iyengar yoga.

Jade Yogamat

De Jade harmony Yoga yogamat behoort net als de Manduka Pro tot de luxe categorie, high quality yogamatten. Jade Yoga heeft een uitgebreid assortiment aan kwalitatief goede yogamatten, verkrijgbaar in verschillende afmetingen, gewicht en in prachtige kleuren.

Buy a yoga mat – Plant a tree

JadeYoga is erg mileu bewust en vele yoga liefhebbers voelen zich daar prettig bij. De yogamatten zijn “American Made” en worden gemaakt van 100% natuurrubber. Daarnaast wordt er voor elke yogamat die wordt verkocht een nieuwe boom geplant door JadeYoga. Inmiddels is de teller opgelopen tot boven het ontzagwekkend aantal van 1.000.000 bomen.

Uitstekende Grip

Het rubber zorgt voor een uitstekende grip en geeft je het vertrouwen om asana’s die toch iets meer vragen van je yogamat moeiteloos uit te voeren. Rubber is poreus en heeft met de zogenaamde open celstructuur ook het vermogen om vocht te absorberen. Dit betekent dat je tijdens het uitvoeren van yogahoudingen niet zal uitglijden bij transpiratie. Deze mat is dan ook prima geschikt voor mensen die al heel gauw zweten tijden de oefeningen en bij ook geschikt voor de zogenaamde Hot Yoga Stijlen. Bij de Hot Yoga stijlen overigens altijd aanbevolen om de mat te gebruiken in combinatie met een yoga handdoek.

Zonlicht

Er is een ding wat je met deze yogamat niet moet doen, en dat is lang bloostellen aan direct zonlicht. Het zonlicht tast namelijk het rubber aan en de yogamat zal langzamerhand zijn grip verliezen. Dus, heb je buiten een heerlijk yoga-workout gehad, neem dan na afloop je mat mee naar binnen en je zal er zo nog jaren plezier van hebben.

Onderhoud

Omdat de Jade Harmony yogamat vocht absorbeert is het uit hygenisch oogpunt goed om de mat geregeld te reinigen. Dit kan eenvoudig met water en zeep en in de badkuip of douche grondig naspoelen. En laten drogen op een plek waarbij de mat niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht! Gebruik geen olie, oplosmiddelen of schuurmiddelen. Milde zeep is afdoende. Deze yogamat kan jaren mee mits het goed wordt onderhouden.

Productkenmerken en specificaties

 • uitstekende grip
 • hoog comfort door goede demping
 • 100% natuurlijk rubber
 • gemaakt in de VS
 • verkrijgbaar is verschillende mooie kleuren
 • Voor elk verkochte JadeYoga mat wordt een nieuwe boom geplant
 • Aanbevolen door yogi’s over de hele wereld
 • Hand afwasbaar
 • Deze yogamat is 188 cm lang en 61 cm breed en is 5 mm dik.
 • Er is ook een XL-variant van deze mat verkrijgbaar

Toelichting op de Jade Harmony Yogamat

De review van Brett Larkin is weliswaar in het Engels maar het is kort en zeker de moeite waard om gevoel te krijgen wat voor soort mat het betreft. Deze mat wordt op enkele aspecten vergeleken met de manduka yoga mat pro.

Meningen van kopers van de Jade Harmony Yogamat 

Kijkend naar Amazon.com dan zien we een waardering van 4.6 ster van de 5 sterren op basis van ruim 5000 beoordelingen van kopers. Het belangrijkste dat elke keer naar voren komt in de reviews is de “excellent quality and grip”. De mat gaat jaren mee zeggen kopers mits je het goed onderhoudt. Ook het licht gewicht van de mat en de langere versie ervan worden als pluspunten genoemd.

Het mindere dat genoemd wordt van deze mat is dat het geregeld schoongemaakt moet worden om het in tip top shape te houden. Tip hierbij is om geen olie of chemische spray te gebruiken bij het schoonmaken want dat is funest voor het rubber. Een beetje zeep en afspoelen in de douche zou afdoende moeten zijn.

Tot Slot

Ben je opzoek naar een mileuvriendelijke yogamat met in het bijzonder een uitstekende grip en ook mooie kleuren waar je uit kan kiezen, dan is de Jade Harmony yogamat een prima keus. Met ruim duizend positieve reviews op Amazon kan je erop aan dat dit een goede keus is.