Waarom werkt de Law of Attraction niet voor jou?

  • Auteur: Yogi
  • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

De Law of attraction ook wel de wet van aantrekking genoemd, is een krachtig hulpmiddel  om je verlangens te manifesteren en je dromen tot leven te brengen. Veel mensen vinden echter dat het niet voor hen lijkt te werken. Als je tot die mensen behoort, maak je geen zorgen, je bent niet alleen.

In dit artikel gaan we op zoek naar enkele van de veelvoorkomende redenen waarom de Law of attraction misschien niet voor jou werkt. Daarnaast we geven je ook praktische tips en strategieën om deze obstakels te overwinnen en de kracht van manifestatie te ontgrendelen. Ben je er klaar voor?

Begrijpen waarom het misschien niet voor jou werkt

Een van de belangrijkste redenen waarom de wet van aantrekking misschien niet voor jou werkt, is dat je misschien beperkende overtuigingen hebt die je tegenhouden. Beperkende overtuigingen, limiting beliefsystems zoals het zo mooi in het Engels heet, zijn negatieve gedachten en attitudes die je over jezelf en of de wereld om je heen hebt.

Dit kan bijvoorbeeld zijn “Ik ben niet goed genoeg”, “Ik zal mijn dromen nooit kunnen realiseren”, “Ik heb geen geld”, “Het is te ingewikkeld voor mij” of “Het is te moeilijk”. Deze overtuigingen (belief systems), kunnen je ervan weerhouden te geloven dat je echt je verlangens kunt manifesteren. Je eigen belief systems kunnen ook voorkomen dat je de noodzakelijke stappen zet om je dromen waar te maken.

Beperkende overtuigingen overwinnen

Om beperkende overtuigingen te overwinnen, is het belangrijk om ze eerst te identificeren. Schrijf negatieve gedachten of attitudes die je over jezelf, anderen of de wereld hebt op. Daarna is het belangrijk om deze overtuigingen aan te vechten en te herformuleren.

Bijvoorbeeld in plaats van te denken “Ik ben niet goed genoeg”, probeer dan te denken “Ik heb de mogelijkheid om te verbeteren en mijn doelen te bereiken.” Een andere effectieve strategie is om jezelf te visualiseren alsof je het doel al hebt bereikt en je voor te stellen hoe je in de realiteit leeft die je wilt. Dit kan helpen om je mindset te veranderen en nieuwe neurale paden in je hersenen te creëren.

De kracht van visualisatie en actie

Visualisatie is een krachtig hulpmiddel om je verlangens te manifesteren. Als je jezelf visualiseert dat je je doel bereikt, stuur je een duidelijk bericht naar je onderbewuste dat dit iets is waar je naar verlangt.

Maar visualisatie alleen is niet genoeg. Je moet ook actie ondernemen. Maak een plan en zet de noodzakelijke stappen om je doel te bereiken. De combinatie van visualisatie en actie is wat je zal helpen je verlangens te manifesteren.

Dankbaarheid en positieve zelfspraak toepassen

Dankbaarheid en positieve zelfspraak zijn ook belangrijke elementen bij het manifesteren van je verlangens. Als je dankbaarheid oefent, richt je daarmee op de positieve dingen in je leven en dit kan je weer helpen naar een meer positieve mindset. Dit heeft dan weer tot gevolg dat je meer positieve dingen en ervaringen aan trekt in je leven.

Bovendien kan positieve zelfspraak je helpen om je zelfvertrouwen op te bouwen en in jezelf te geloven. Praat tegen jezelf alsof je je doelen al hebt bereikt en herinner jezelf aan je sterktes en vaardigheden. Dit kan helpen om je mindset en gedrag te veranderen.

Conclusie en volgende stappen

De Law of attraction, de wet van aantrekking, is een krachtige tool die je kan helpen je verlangens waar te maken, maar het kan niet werken als je beperkende overtuigingen hebt, gebrek aan visualisatie, actie en dankbaarheid, en positieve zelfspraak.

Maar door beperkende overtuigingen te identificeren en te overwinnen, visualisatie en actie toe te passen, dankbaarheid te oefenen en positieve zelfspraak te gebruiken, kun je de kracht van manifestatie ontgrendelen en je dromen waarmaken.

Onthoud om geduldig te zijn met jezelf en om elke kleine stap die je naar je doel toe neemt te vieren.

Volgende stappen:

  • Identificeer eventuele beperkende overtuigingen die je hebt
  • Bediscussieer en herformuleer deze overtuigingen
  • Oefen visualisatie en neem actie naar je doel
  • Voeg dankbaarheid toe aan je dagelijkse routine
  • Praat positief tegen jezelf en herinner jezelf aan je sterktes en vaardigheden
  • Wees geduldig met jezelf en vier je vooruitgang.

“Voor degenen die op zoek zijn naar meer diepgang in de Law of Attraction, de wet van aantrekking, raden we het boek “The Law of Attraction” van Esther Hicks en Jerry Hicks aan, klik hier voor een uitgebreide review. In dit boek wordt de wet van aantrekking op een heldere en begrijpelijke manier uitgelegd en worden er praktische tips en technieken gegeven.

Boeken van Esther Hicks bij Bol.com

Misschien vind je de volgende artikelen ook interessant: