Beste Ultrasone Diffuser – Vernevelaar

  • Auteur: Yogi
  • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

Ben je opzoek naar de beste Ultrasone Diffuser? In dit artikel vind je een hoop info over dit product. Je vindt alles wat er nodig is om een wel overwogen keus te kunnen maken, inclusief een lijst met welke aroma diffuser goed is.

Wat is een Diffuser?

Dit is een apparaat dat in staat is om van het water een nevel te produceren, ook wel bekend als een verstuiver, vernevelaar of verdamper

Hoe werkt zo’n vernevelaar?

Dit apparaat maakt gebruik van ultrasone trillingen om een nevel te maken. Het ziet er uit als stoom maar dat is het niet, het is een koude waterdamp. Elke diffuser heeft een waterreservoir. Vul deze met water en doe de diffuser aan. Binnen no-time komt er een witte nevel uit, dat ook zichtbaar is.

Beste Diffusers bij Bol.com

Beste Diffusers bij Amazon.nl

Waar wordt de Ultrasone Diffuser voor gebruikt?

Verhoogt de luchtvochtigheid

Vooral in de wintermaanden, wanneer de verwarming wordt aangezet, kunnen we last krijgen van allerlei klachten die te maken hebben met een lage luchtvochtigheid. Denk maar aan droge huid, droge en geïrriteerde ogen, droge luchtwegen en hoofdpijn. Het is dus voor een goede gezondheid zaak om vooral tijdens het stookseizoen de luchtvochtigheid op peil te houden.

Luchtverfrisser

Overal waar er gewerkt en geleefd wordt heb je te maken met allerlei (onaangename) geuren. Denk maar geuren van huisdieren of geuren die vrij komen bij het verschonen van luiers of kookluchtjes. Natuurlijk doen we de deur of raam open voor ventilatie, maar wat ook fijn is om daarbij zelf een heerlijke geur te introduceren. Doe een paar druppels parfum of essentiële olie in je diffuser en je hebt zo binnen no-time een lekkere geur door de ruimte.

Stemmingbooster

Als we even stilstaan bij de keuze van de essentiële olie dan het ook gebruikt worden als stemmingbooster. Geuren kunnen onze gemoedstoestand beïnvloeden, en met het gebruik van essentiële oliën kan je daar bewust een draai aan geven.
Ga bij je zelf na wat voor geuren je lekker vindt en welke geuren het beste passen bij wat je voor ogen hebt. Zo kan je Eucalyptus gebruiken om vrijer te ademen, Bergamot om te ontstressen of Cipres voor een betere concentratie.

Goede nachtrust

Plaatst het in je slaapkamer en je staat garant voor de nodige luchtvochtigheid tijdens de nachtelijke uren. Daarnaast kan je essentiële oliën gebruiken die een goede slaap ondersteunen. Ook op de kinderkamer een prima idee, de diffuser is meteen een mooi nachtlampje.

Klein, Mooi en elegant

Ja ze zijn klein en daardoor over in te passen in je interieur. Het zijn echte eye-catchers, verkrijgbaar in allerlei mooie designs en is steeds meer een hebbedingetje geworden voor thuis, werk of op eigen praktijk.

ultrasone diffuser

In welke ruimtes kan je de diffuser gebruiken?

Dit apparaat is ideaal voor thuis gebruik, juist omdat het gemaakt is voor kleine ruimtes. Tevens prima geschikt voor op kantoor, yogastudio, SPA of behandelkamer echter minder geschikt voor grote ruimtes zoals een werkplaats met een hoog plafond of open ruimte.

Waar moet je op letten bij het kopen van een ultrasone Diffuser

Welke aroma diffuser is goed

Dit hangt af van een aantal factoren. Waar wil je het voor gebruiken, hoe groot moet de capaciteit zijn, wil je het op afstand kunnen bedienen, wil je er één met verschillende kleuren LED-lichtjes en natuurlijk speelt de prijs ook een rol.

Grootte, gewicht, geluid en automatisch uitschakelen

Dit zijn 4 aspecten waar je geen zorg om hebt. Diffusers zijn klein, om je een idee te geven, ze variëren rond de 15cm en 20cm, zowel in de lengte, breedte en hoogte. Ze wegen tussen de 0.4 en 1kg. Maakt verder weinig tot geen geluid. Ze worden standaard uitgerust met een automatisch uitschakelfunctie, d.w.z. als het water op is, dan zet het zichzelf automatisch uit. Ook al is deze functie standaard, toch goed om hier alert op te zijn.

Capaciteit waterreservoir

De meeste hebben een reservoir van rond de 300ml. Je hebt ze ook kleiner en groter. De grotere varianten hebben een capaciteit die varieert tussen de 500ml tot rond de 750ml. Over het algemeen geldt hoe groter de capaciteit hoe langer de diffuser ononderbroken kan vernevelen. De looptijd kan verlengd worden door gebruik te maken van een “intermittent” functie die veel diffuser als optie hebben.

Design

Het zijn net snoepjes, zo mooi, prachtig en elegant in allerlei kleuren en uitvoeringen: plastic, glas, aardewerk en bamboe. Kies er één uit die jij leuk vindt en ook past bij je interieur.

Afstandsbediening

Er zijn varianten op de markt met en zonder afstandsbediening. Zonder afstandsbediening is vaak iets goedkoper, veel scheelt het niet. Kijk waar je voorkeur naar uitgaat, wetende dat je met een afstandsbediening heerlijk op de bank kan liggen en tegelijkertijd de diffuser bedienen.

Wil jezelf nog makkelijker maken, kies dan voor een Bluetooth variant. Bestuur je diffuser met je mobiel, zo kan je handig waar je ook bent in het huis de diffuser aan en uit zetten en andere functies bedienen.

Met deze uitgebreide toelichting moet het je zeker lukken om de beste Ultrasone Diffuser voor jezelf te kiezen.