Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De Vele Voordelen van de Neti Pot

using-neti-pot

De voordelen Neti Pot op een rij

Heb je vaak last van verkoudheid?

Veel mensen zijn toch wel een paar keer in het jaar verkouden. Verkoudheid gaat vaak gepaard met verschijnselen zoals verstopte neus, slecht ademen, snotteren, hoesten, keelpijn, hoofdpijn en niet lekker voelen.

Herkenbaar … en als je het eenmaal hebt dan wil je er natuurlijk gauw van af, nietwaar?

Wat te doen tegen verkoudheid?

Naast de vele middeltjes zoals stomen, sprays, neusdruppels, vitaminines, keeldranken, drop en snoepje tegen keelpijn is er nu een middel die steeds vaker wordt toegepast en ook wordt voorgeschreven door artsen en dat is het spoelen van de neusEn hier komt de Neti Pot om de hoek kijken. 

Wat is een Neti Pot?

Een Neti Pot is een klein kruikje om de neus te spoelen met zoutwater. In India wordt dit gebruik Jala Neti genoemd. In het sankriet betekent Jala, Water en Neti, reiniging. Het gebruik van de Neti Pot is feitelijk een techniek om de neus, oren en luchtwegen te reinigen.

Het spoelen van de neus is van oudsher voor miljoenen in oosterse landen zoals India, Nepal en Tibet een dagelijks ritueel. Dit gebruik staat nu nog steeds centraal bij de beoefening van yoga en vormt een belangrijk onderdeel van de Ayurveda, de gezondheidstak binnen Yoga. 

De voordelen Neti Pot

Mensen ervaren na het spoelen van de neus vaak een prettig en fijn gevoel in de neus, meer ruimte om te ademen en een licht en fris gevoel in het hoofd. Het spoelen van de neus biedt onder meer de volgende voordelen:

  • bevochtigt de neusslijmvliezen
  • biedt verlichting bij voorhoofdsholte ontsteking
  • vermindert hooikoorts symptomen
  • bevordert een vrije ademhaling bij een verstopte neus
  • voorkomt bij regelmatig gebruik luchtweginfecties als verkoudheid

Het spoelen van de neus vermindert de stof, pollen en bacterien in de neusholtes en juist daarom ook zeer aan te bevelen voor mensen die last hebben van hooikoorts en andere allergieen van de neus en neusholtes

Waar kan ik een Neti Pot kopen?

Een Neti Pot is vaak te koop bij natuur- of gezondheidswinkels en tegenwoordig ook bij de meeste apotheken en sommige drogisterijen. De Net Pot is ook online op het internet te bestellen bij verschillende Yoga & Meditatie en New Age webshops en bij Bol.com. Lees ook onze review van de 3 beste Neti Pots met suggesties waar je deze kan kopen.

Tip 1: kijk ook naar de verzendkosten om de uiteindelijk prijs vast te stellen.
Tip 2: bestel bij voorkeur ook een potje natuurlijk zout erbij, voor meer info: lees artikel over zoutgebruik.

Product reviews Netipotten en Neusdouches

Mocht je meer willen lezen over de beste Neti Potten en Neusdouches, bekijk dan onderstaande links voor verschillende product reviews. 

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond