Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Verlichting bij Verkoudheid

neusdouche

Verkoudheid

Ben je verkouden, dan heb je vast wel te maken met een verstopte neus, keelpijn, hoesten en hoofdpijn om maar een paar verschijnselen te noemen.

Is verkoudheid te verkomen? Nou eigenlijk niet want verkoudheid wordt veroorzaakt door besmetting met een zogenaamde verkoudheidsvirus. Deze verkoudheidvirussen verspreiden zich vooral door de lucht. Mensen die verkouden zijn verspreiden de virus via minuscule vochtdeeltjes die zij uitademen. Zit je in de klas, trein, tram of een ruimte met mensen die dicht bijelkaar staan of zitten dan is de kans groot dat je de virus inademt.

Kan je lichaam geen weerstand bieden tegen het virus dan is de kans groot dat je 2 ot 3 dagen later een ontsteking van het slijmvlies in de neus, bijholten en keel oploopt. En dan ben je officeel verkouden zoals we dat noemen. Er wordt gezegd dat volwassenen 2 to 4 keer per jaar verkouden worden en kinderen wel meer.

Wat te doen bij verkoudheid?

Kan je er wat aan doen? Jazeker, aan de ene kant is het een natuulijk proces waarbij je lichaam zelf hersteld na verloop van tijd. Aan de andere kant kan je natuur een handje helpen en dat kan met een neusdouche of een netipot. Deze neusdouches en netipot zijn haast overal verkrijgbaar, zeker bij new age webwinkels. 

Een netipot is een hard potje waar je een zoutoplossing in kan doen om je neus mee te spoelen. De netipot is wordt meestal gemaakt van hard plastic of aardewerk (keramiek). Een neusdouches daarentegen wordt veelal gemaakt van zacht plastic. Dit zijn flacons waar je in moet knijpen om het water uit te krijgen

De neusdouches en het spoelen van de neus met een Neti Pot zijn beide uitermate effectief om de druk op de kaken, hoofdpijn en andere verschijnselen van verkoudheid te verlichten.

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond