Verlichting bij Verkoudheid

netipot verkoudheidBen je verkouden, dan heb je vast wel te maken met een verstopte neus, keelpijn, hoesten en hoofdpijn om maar een paar verschijnselen te noemen.

De oorzaak van verkoudheid

Is verkoudheid te verkomen? Nou eigenlijk niet want verkoudheid wordt veroorzaakt door besmetting met een zogenaamde verkoudheidsvirus. Deze verkoudheidvirussen verspreiden zich vooral door de lucht. Mensen die verkouden zijn verspreiden de virus via minuscule vochtdeeltjes die zij uitademen. Zit je in de klas, trein, tram of een ruimte met mensen die dicht bijelkaar staan of zitten dan is de kans groot dat je de virus inademt.

Kan je lichaam geen weerstand bieden tegen het virus dan is de kans groot dat je 2 ot 3 dagen later een ontsteking van het slijmvlies in de neus, bijholten en keel oploopt. En dan ben je officeel verkouden zoals we dat noemen. Er wordt gezegd dat volwassenen 2 to 4 keer per jaar verkouden worden en kinderen wel meer.

Wat te doen bij verkoudheid?

Kan je er wat aan doen? Jazeker, aan de ene kant is het een natuulijk proces waarbij je lichaam zelf hersteld na verloop van tijd, veelal een week tot enkele weken. Aan de andere kant kan je natuur een handje helpen.

Neusdouches

rhinicurneusdouche_1-150x150Tegenwoordig zijn er neusdouches waarmee je neus kan spoelen. Je kan ze overal kopen van online winkels op internet tot aan de kruidvat bij jouw in de buurt.

Dit zijn flacons (waar je in moet knijpen om het water uit te krijgen) of spuitjes met zoutwater. Houd er wel rekening mee dat sommige neusdouches slechts eenmalig gebruikt kunnen worden.
[su_spacer size=”10″]

Neti Pot een goedkoop alternatief

Een goedkoper maar even effectief middel is de Neti Pot. De Neti Pot is zeer populair en wellicht de moeite waard om het eens te proberen. Je vult de Neti Pot met zout water en voer vervolgens dat water door je neusgaten.

De Neti Pot is verkrijgbaar bij drogisterijen, vitamine winkels, supermarkt en ook online bij Bol.com. De prijs zal afhankelijkheid van waar je het koopt niet meer zijn dan 15 tot 20 euro zijn. Koop een potje natuurzout erbij en “you are good to go!”.

De neusdouches en het spoelen van de neus met een Neti Pot zijn beide uitermate effectief om de druk op de kaken, hoofdpijn en andere verschijnselen van verkoudheid te verlichten.