Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Rhino Horn Neti Pot Review

RhinoHorn

Bron foto: www.rhinohorn.nl

Een Noors product

De Rhino Horn Neti Pot behoort absoluut tot een van de Neti Pot toppers. De vorm van deze Neti Pot heeft veel weg van de hoorn van een Neushoorn, vandaar de naam Rhino Horn. Laten we de Rhino Horn eens nader bekijken.

De Rhino Horn komt uit Noorwegen en is voor het eerst op de markt gebracht in 1998 door het bedrijf Yogaprosess. Hij is gemaakt van recyclebaar hard plastic en staat officieel geregistreerd als een medisch hulpmiddel.

Aanbevolen door Artsen en Specialisten

Er wordt gezegd dat ruim een derde van de geregistreerde Noorse artsen, evenals de helft van de KNO-artsen de neusspoeling met de Rhino Horn aanbevelen bij aandoeningen van de neus- en luchtwegen. Ook in Nederland zien we een trend waarbij er steeds meer Huis- en KNO-artsen de Neti Pot aanbevelen.

De Rhino Horn wordt o.a. aanbevolen door St. Anna Ziekenhuis, Gelre Ziekenhuizen. Een search op Google met Rhino horn en Ziekenhuis laat zien dat er behoorlijk wat ziekenhuizen de Rhino Horn adviseren.

Hoe de Rhino Horn te gebruiken

Doe een maatlepel zout in de Rhino Horn, vul deze vervolgens met lauw water, beide openingen afdekken met je handen en even goed schudden om het zout op te lossen en je bent klaar om je neus te spoelen.

De Rhino Horn is verkrijgbaar in twee kleuren, blauw en rood en wordt geleverd met een handige maatlepel voor de zout en een duidelijke gebruiksaanwijzing. Het gebruik is simpel zoals dat hieronder is te zien.

Onderstaand een instructievideo van het St. Anna Ziekenhuis en een video van Yogaprosess zelf.  

Het ziet er naar uit dat er gewoon keukenzout wordt gebruikt in het filmpje. Het is beter om fijn mineraalzout te gebruiken, zoals Himalayazout. Mineraalzout voelt namelijk prettiger aan in de neus. Je kan beide zouten een keer proberen om te kijken waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Wat vinden kopers van de Rhino Horn Neti Pot

De reacties op social media sites zoals Facebook zijn overwegend positief en varieren van “de Rhino Horn is de beste Neti Pot”, “fantastisch … helpt bij verkoudheid” tot “hij doet wat het moet doen”. Sommige zeiden dat het water snel en krachtig de uitstroomt, waarschijnlijk te danken aan de vorm ervan. Hierdoor hoef je het hoofd minder te kantelen om het water door de neus te laten stromen. De bijbehorende maatlepel wordt door velen ook als een pluspunt ervaren. Zo weet je precies hoeveel zout erin moet. Draai de maatlepel om en je heb zo de steel die gebruikt kan worden als een “roerlepeltje” om de zout op te lossen.

Samenvattend

De Rhino Horn is goedkoop, onbreekbaar, licht van gewicht, sterk, de tuit-uiteinde is breed en sluit goed aan op je neusgat en wordt geleverd met een maatlepel.

Deze neti pot wordt aanbevolen door Artsen en Specialisten, bij aandoeningen van de neus- en luchtwegen.

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond