Top 10 Beste Neusdouches

  • Auteur: Yogi
  • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

Ben je op zoek naar de beste Neusdouche voor jezelf of je kind? We maken je het makkelijk, in dit artikel lees je alles over de Neusdouche en vind je een overzicht van de 10 beste Neusdouches, zodat je goed geïnformeerd een keuze kan maken.

Wat is een Neusdouche?

De term Neusdouche betekent in feite “het reinigen c.q. spoelen van de neus”. Echter de Neusdouche is een ook verzamelterm geworden voor een groot aantal producten om de neus mee te spoelen. De Neusdouche is zo een hulpmiddel om je neus te spoelen, vaak in de vorm van een spuitflacon.

Het spoelen van de neus kan ook met een Netipot. Het verschil tussen een Neusdouche product en een Netipot is dat je bij een Neusdouche instaat bent om om de druk van het water dat inspuit zelf te regelen door erin te knijpen. Bij een Netipot kan dit namelijk niet.

Gebruik Neusdouche een trend

Het spoelen van de neus met een neusdouche begint steeds populairder te worden. Vanuit de medische wereld zien we een trend waarbij steeds meer Huisartsen en KNO-artsen het gebruik van een neusdouche adviseren.

Diverse ziekenhuizen hebben tegenwoordig op hun website een handleiding en of een video waarin een KNO-arts tekst en uitleg geeft hoe je, je neus kan spoelen met een neusdouche. Het lijkt erop dat KNO-artsen de voorkeur geven aan een neusdouche dan aan een gewone Netipot.

Toepassingsgebieden Neusdouche

Een neusdouche wordt vaak geadviseerd bij:

  • verkoudheid
  • preventie verkoudheid
  • droge neus
  • hoge stofbelasting
  • chronische ontstekingen van de neus en bijholten
  • post operatieve ingrepen aan de neus en bijholten
  • snurken
  • allergieën
Beste neusdouche

Beste Neusdouches bij Bol.com

Het aanbod Neusdouches is gevarieerd. Hieronder vind je beste neusdouches bij Bol.com. Enkele van deze Neusdouches zoals de Rhinicur en de Nasofree worden expliciet aanbevolen door medici. Tevens vind je hieronder met een koopwijzer. De koopwijzer bevat punten waar je op moet letten bij het kopen van een neusdouche

Beste Neusdouches bij Amazon.nl

Hieronder een overzicht van de beste Neusdouches bij Amazon.nl. Het aanbod Neusdouches (gewone en elektrische) is groter dan bij Bol.com. Dit heeft vooral te maken met dat de netipot en daarmee ook neusdouche producten al ruim 20 jaar door veel mensen in Amerika worden gebruikt. Dit heeft deels te maken met de introductie van de Netipot door dr. Oz en Oprah circa 15 jaar geleden.

Koopwijzer


Wat is nu de beste Neusdouche voor jou? Weet je er niet zoveel van dan zijn dit de punten waar moet je op letten bij het kopen van een Neusdouche. Deze aandachtspunten zijn nagenoeg hetzelfde voor de Netipotten. Daarnaast zijn er ook enkele neusdouche specifieke punten te vermelden.

Plastic of Elektrisch

Waar gaat je keus naar uit. Naast de gewone uitvoering, het (knijpflesje) heb je ook de elektrische Neusdouche. Het grote voordeel bij een elektrisch Neusdouche is dat de kracht van de waterstraal regelbaar is en veelal een groot reservoir aanwezig voor het water. De neusdouches van plastic zijn relatief goedkoop en laagdrempelig in gebruik vergeleken met de elektrische variant.

Ben je nog niet zo bekend met het spoelen van de neus dan is het wellicht goed om eerst de gewone variant uit te proberen. Is de Neusdouche ook bedoeld voor je kind of kinderen dan is de gewone variant misschien een prefereren. Zo elektrische apparaat zo je kind kunnen afschrikken. Al met al goed stil bij te staan bij de keuze van de beste Neusdouche voor jou.

Materiaal

De neusdouches worden veelal gemaakt van zacht plastic. Het zachte plastic brengt een groot voordeel met zich mee, je kan er in knijpen. Door te knijpen kan je de waterdruk naar wens varieren. Dit is een punt waar de Neusdouche zich duidelijk onderscheidt van de gewone Netipot.

De neusdouches zijn over het algemeen licht van gewicht en erg duurzaam. Ze zijn onbreekbaar en dat maakt het dat je het makkelijk mee kan nemen op vakantie. Deze eigenschappen maken het vooral geschikt voor kinderen want, laten ze het een keer vallen dan is er niets aan de hand.

Waterreservoir

Zorg ervoor dat je een oplossing kiest waarbij er genoeg water in het reservoir kan om beide neusgaten goed te spoelen. Bijvullen met water is niet zo handig want dit betekent dat je weer een nieuwe zoutoplossing moet maken. De neusdouche hebben over het algemeen een behoorlijk reservoir. Dus daar heb je met de neusdouches geen omkijken naar.

Zoutoplossing

Het spoelen van de neus doe je bij voorkeur met een isotone zoutoplossing. Isotoon wil zeggen dat het vergelijkbaar is met de zoutsamenstelling van ons lichaam. De makers van neusdouches spelen hier handig op in door ook sachetjes zout te leveren die precies zijn afgestemd op de hoeveelheid water in de flacon.

De sachetjes zijn zondermeer handig, want zo heb je geen omkijken naar de juiste hoeveelheid zout en het type zout wat je zou moeten gebruiken. Maar het is aan jou natuurlijk om te kijken waar je voorkeur naar uitgaat. Zo kan je ook kiezen om een potje Himalaya zout aan te schaffen en zelf elke keer een zoutoplossing te maken.

Afhankelijk van het hoeveelheid water kan de hoeveelheid zout variëren van een afgestreken theelepel, een halve theelepel tot een mespuntje. Wil je hier meer over weten lees dan het artikel “21 veelgestelde vragen over de netipot“.

Reiniging

De tuit van de Neusdouche komt in aanraking met de binnenkant van de neus en dus ook met de in de neus aanwezige bacteriën. Daarom is het erg belangrijk om de neusdouche na gebruik goed schoon te maken. Spoelen met heet water en schoonmaken met zeep en een borsteltje is prima maar echt desinfecteren doe je het liefst met kokend water. Kies bij voorkeur voor een oplossing die vaatwasbestendig is en ook ondergedompeld kan worden in kokend water.

Met de toelichting op de 5 aandachtspunten hierboven moet het je zeker lukken op de beste Neusdouche voor jezelf te kiezen.

Misschien ook interessant om te lezen:

Top 10 beste Netipotten

Rhinicur Neusdouche review

Rhinohorn Neusspoeler review