Rhino Horn Neusspoeler Review

  • Auteur: Yogi
  • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

De Rhino Horn komt uit Noorwegen en is voor het eerst op de markt gebracht in 1998 door het bedrijf Yogaprosess. Het is gemaakt van recyclebaar hard plastic en staat officieel geregistreerd als een medisch hulpmiddel.

Wat is de Rhino Horn nu precies?

De Rhino Horn is een hulpmiddel om je neus te spoelen. Heb je last van hooikoorts of luchtwegallergie? Het spoelen van de neus van de Rhino Horn kan verlichting bieden. Ook prima te gebruiken bij een verstopte neus of bijholteontsteking.

De Rhino Horn behoort absoluut tot een van de toppers in the Neusspoeler / Netipot categorie. Klik hier als je alles wil weten van de Netipot. De vorm van deze neusspoeler heeft veel weg van de hoorn van een Neushoorn, vandaar de naam Rhino Horn. Laten we de Rhino Horn eens nader bekijken.

rhino horn

Aanbevolen door Artsen en Specialisten

Er wordt gezegd dat ruim een derde van de geregistreerde Noorse artsen, evenals de helft van de KNO-artsen de neusspoeling met de Rhino Horn aanbevelen bij aandoeningen van de neus- en luchtwegen. Ook in Nederland zien we een trend waarbij er steeds meer Huis- en KNO-artsen de Neti Pot aanbevelen.

De Rhino Horn wordt o.a. aanbevolen door St. Anna Ziekenhuis, Gelre Ziekenhuizen. Een search op Google met Rhino Horn Ziekenhuis laat zien dat er behoorlijk wat ziekenhuizen de Rhino Horn adviseren.

Hoe de Rhino Horn te gebruiken

Doe een maatlepel zout in de Rhino Horn, vul deze vervolgens met lauw water, beide openingen afdekken met je handen en even goed schudden om het zout op te lossen en je bent klaar om je neus te spoelen.

De Rhino Horn is verkrijgbaar in twee kleuren, blauw en rood en wordt geleverd met een handige maatlepel voor de zout en een duidelijke gebruiksaanwijzing. Er is ook een kleinere versie op de markt speciaal voor kinderen, de zogenaamde Rhino Horn Junior.

De Rhino Horn is verkrijgbaar in twee kleuren, blauw en rood en wordt geleverd met een handige maatlepel voor de zout en een duidelijke gebruiksaanwijzing. Er is ook een kleinere versie op de markt speciaal voor kinderen, de zogenaamde Rhino Horn Junior.

Het gebruik is simpel zoals dat hieronder is te zien.

Onderstaand twee instructievideo’s: een van het St. Anna Ziekenhuis en de ander van Yogaprosess.

Het ziet er naar uit dat er gewoon keukenzout wordt gebruikt in het filmpje. Het is beter om mineraalzout te gebruiken, zoals de Himalayazout. Mineraalzout voelt namelijk prettiger aan in de neus. Je kan beide zouten een keer proberen om te kijken waar je voorkeur naar uitgaat.

Wat vinden kopers van de Rhino Horn

De reviews op Amazon.com zijn ronduit positief. De Rhino Horn wordt gewaardeerd met een 4.5 van de 5 sterren na 140 plus beoordelingen. Best Neti Pot on the market, affordable price, The ergonomic grip makes it easy to hold and actually seals to the nostril, unlike all others, solid relief for my allergies, a breath of fresh air, great design, zijn zo enkele reviews.

Op Bol.com wordt de Rhino Horn eveneens hoog gewaardeerd met een 4.9 van de 5 sterren. Handig in gebruik, goedkoop, aangeraden door KNO-arts, werkt altijd, werkt goed met Himalaya zout, het geld dubbel en dwars waard, werkt echt, stevig materiaal zijn zo een greep uit de vele reacties.

De reacties op Facebook zijn ook positief en varieren van “de Rhino Horn is de beste Neti Pot”, “fantastisch helpt bij verkoudheid”, “hij doet wat het moet doen”. Sommige zeiden dat het water snel en krachtig de Rhino Horn Neti Pot uitstroomt, waarschijnlijk te danken aan de vorm ervan. Hierdoor hoef je het hoofd minder te kantelen om het water door de neus te laten stromen.

De bijbehorende maatlepel wordt door velen ook als een pluspunt ervaren. Zo weet je precies hoeveel zout erin moet. Draai de maatlepel om en je hebt zo een “roerlepeltje” om de zout op te lossen.

Tot Slot

De Rhino Horn is een topper en prima te gebruiker door volwassen en kinderen. Deze Netipot / neusspoeler wordt aanbevolen door Artsen en Specialisten, bij aandoeningen van de neus- en luchtwegen. De Rhino Horn is verkrijgbaar bij Amazon.nl en Bol.com.