Rhinicur Neusdouche Review

 • Auteur: Yogi
 • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

De dagelijkse verzorging van de neus draagt bij aan een goede gezondheid. Het spoelen van de neus met een zoutoplossing vormt de basis voor alle neusspoelingen. Met een neusspoeling worden schadelijke deeltjes uit de lucht naar buiten gespoeld, denk maar aan vervuiling, fijne stofdeeltjes en pollen en ziekteverwekkers.

EMS speelt met de Rhinicur neusdouche daar slim op in en heeft zo een ingenieus en tegelijkertijd simpel systeem bedacht om het spoelen van de neus zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken. Dit systeem bestaat uit een Rhinicur Neusdouche (flacon) en Rhinicur Nasaal Spoelzout.

Rhinicur Neusdouche

De neusdouche is qua vorm en grootte makkelijk hanteerbaar en wordt afgesloten met een schroefdeksel met een gaatje erin. De neusdoche is daarnaast onderin voorzien van een tuitje, de zogenaamde “neusaanzetstuk”.

Het neusaanzetstuk kan in twee standen worden bewogen. Is het aanzetstuk naar boven gericht dan kan het water vrijuit de neusdouche stromen. In een loodrechte stand wordt als het ware de kraan dichtgedraaid.

Rhinicur Nasaal Spoelzout

In tegenstelling tot de netipot waar je de hoeveelheid zout zelf moet inschatten, heb je bij de Rhinicur neusdouche een doseerzakje zout dat optimaal afgestemd op de 250 ml inhoud van de neusdouche en ook op de concentratie zout dat goed is voor het neusslijmvlies. Naast de concentratie zout is het ook belangrijk om na te gaan wat voor type zout er gebruikt wordt. Gewoon keukenzout wordt niet aangeraden.

Rhinicur, zo blijkt na enig onderzoek, heeft hier de nodige aandacht aan besteed. Het doseerzakje zout bevat namelijk een mengsel van verschillende mineraalzouten waarmee een isotone zoutoplossing wordt verkregen. Isotoon wil zeggen dat het vergelijkbaar is met de zoutsamenstelling van ons lichaam. 

Zo bevat de Rhinicur neusspoelzout ondermeer :

 • Natriumhydrogeen carbonaat voor een betere oplossing van taaie aangekoekte vuiligheid.
 • Kaliumsulfaat voor de vermindering van zwelling van het neusslijmvlies.
 • Natuurlijk bronzout met meer dan 20 belangrijke mineralen en sporenelementen voor de revitalisering van het neusslijmvlies.

Elk pakje Rhincur Nasaal Spoelzout bevat 20 sachetjes. Het enige nadeel dat hierbij komt kijken is dat je na telkens na 20 keer neusspoelen weer rond de 15 euro en bijkomende verzendkosten moet uitgeven. Mocht je er echt baat bij hebben dan is dit natuurlijk een geringe investering voor een betere gezondheid.

Hoe de Rhinicur Neusdouche te gebruiken

Deze neusdouche is eenvoudig te gebruiken, herbruikbaar en ook onbreekbaar omdat het van plastic is. Je kan het in drie delen uitelkaar te halen en reinigen in de vaatwasser. Geen gedoe met de juiste hoeveelheid zout, want elk zakje zout is precies afgestemd op de inhoud van de neusdouche.

Bovendien kan de spoeldruk verhoogd worden door in het flesje te knijpen. Maar wees voorzichtig met het opvoeren van de druk. En dan last but not least, de Rhinicur neusspoelzout bevat een mix aan ingredienten die bijdragen aan een betere reiniging en onderhoud van de neuswegen.

De voorbereiding en het spoelen van de neus is vrij eenvoudig en is in vier stappen te doen.

 1. Vul de neusdouche met water tot aan het streepje waar “max” staat op het flesje. Er wordt aanbevolen om lauw water te gebruiken want dat voelt prettiger aan.
 2. Voeg de inhoud van een zakje Rhinicur nasaal spoelzout toe, dop erop en daarna met de wijsvinger het gaatje in het deksel afdichten en goed schudden tot het zout volledig is opgelost.
 3. Breng het neusaanzetstuk vervolgens omhoog met nog altijd de wijsvinger op het gaatje van de dop.
 4. Plaats het aanzetstuk tegen het neusgat met de mond open. Haal je vinger van het gaatje. Het water gaat dan vanzelf stromen, de neus in, en loopt via het andere neusgat weer naar buiten.

Video Review

Kijk maar naar het volgende youtube fimpje voor een demo. 

Wat zeggen anderen over de Rhinicur Neusdouche

Reviews op het internet benadrukken vooral de effectiviteit van het gebruik van de Rhinicur Neusdouche bij verkoudheid, allergie, droge neus en verstopte neus en ook te gebruiken als onderhoudsbeurt voor de neus een of twee keer in de week.

In een review werd vermeld dat je gauw geneigd bent om de druk op te voeren (door in het flesje te knijpen) om de neus- en kaakholtes grondig schoon te maken. Wees voorzichtig met het opvoeren van de druk, het kan pijn veroorzaken in de holtes.

Er zijn kopers die beweren dat de Rhinicur werd aanbevolen door hun KNO-arts. De Rhinicur is overigens officieel aangemerkt als medisch hulpmiddel. Een search op google met de term “Rhinicur en Ziekenhuis” laat als gauw zien dat de Rhinicur vaker wordt aanbevolen door ziekenhuizen en KNO-artsen.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Makkelijk te gebruiken
 • Weegt bijna niks
 • Sterk elastisch plastic
 • Regelbare spoeldruk
 • Sachets te koop met juist hoeveelheid zout

Nadelen

 • Geen

Tot slot

De Rhinicur Neusdouche is een eenvoudige en effectieve oplossing om de neus te spoelen en wordt aanbevolen door diverse KNO-artsen en Ziekenhuizen. Verkrijgbaar bij Bol.com en Amazon.nl.