Plastic Netipot Review

  • Auteur: Yogi
  • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

De plastic Netipot is net als de Rhino Horn Neusdouche bij uitstek geschikt voor op reis of vakantie.

Ben je verkouden of heb je last van allergie, dan kan het spoelen van je neus helpen om je neusholtes vrij te maken, zodat je gemakkelijker kunt ademen. Bovendien een prima oplossing om zo tegelijkertijd bacteriën, ziekteverwekkers, pollen en vuildeeltjes in je neus en neusholtes weg te spoelen.

Met een Netipot kan je op een natuurlijke manier de neus en bijhorende holtes schoonmaken. Door het handige formaat kan je de Netipot makkelijk tegen je neus plaatsen. Een Netipot kan je ook gebruiken bij pollenallergie, neus holte-ontstekingen, bij hoge stofbelasting, droge neus, voor het bevochtigen van het neusslijmvlies en kan zelf snurken verminderen als gevolg van een verstopte neus en neuswegen.

Productspecificatie

De plastic Netipot heeft een volume van circa 100 ml en is gemaakt van hard plastic. Daarnaast heeft het twee inkepingen aan weerszijde voor een beter grip voor de duim en wijsvinger. Bij de aanschaf van dit product krijg je naast een handleiding ook een klein zakje Himalaya zout erbij.

Hoe de Netipot te gebruiken

Vul de plastic Netipot met lauwwarm kraamwater, doe een beetje zout erin, even roeren and you are good to go! In het onderstaande fiimpje wordt dat stapsgewijs uitgelegd. Ga je op vakantie en ben je van plan om de netipot mee te nemen, lees dan dit artikel.

De dame zegt in de video dat je gewoon zout kan gebruiken. Echter het is aan te bevelen om mineraalzout te gebruiken, zoals de Himalayazout. Gewoon keukenzout, Jodium zout voelt hard aan in de neus. Mineraalzout daarentegen voelt prettiger aan in de neus. Je kan beide zouten een keer proberen om te kijken waar je voorkeur naar uitgaat.

Punt van aandacht. Himalaya zout bevat kleine (minuscule) deeltjes steen die niet oplossen in het water. Deze steentjes zakken naar de bodem en hebben veel een bruine of zwarte kleur en zijn zo makkelijk te spotten. Let op dat je tijdens het spoelen wat water overlaat in de Netipot. Zo krijg je de kleine steentjes niet in je neus en neusholtes.

Reinigen van de Netipot

Net als de keramische Netipot kan je de plastic Netipot ook desinfecteren met heet/kokend water. De vaatwasser is een ander optie. Wat ook kan is de Netipot goed schoonmaken met een borstel waarbij je ook de hals en de binnenkant van de tuit meeneemt.

Zoals in andere artikelen al opgemerkt, als je de Netipot niet goed schoonmaakt dan kan er bacterie groei ontstaan. Dit zie je vaak aan een rode dan wel bruine aanslag aan de binnenkant van het potje. Gebruik je Netipot dagelijk of meerdere keren per dag, probeer dan in ieder geval toch één keer in de week je Netipot goed schoon te maken.

Mocht je de netipot dagelijks of regelmatig gebruiken, dan is het een “good practice” elk half jaar of elk jaar een nieuwe te kopen en de oude netipot weg te doen.

Wat vinden kopers van de plastic Netipot

Deze netipot wordt onder diverse merken verkocht op de markt. Het is even zoeken naar reviews op het internet. De reacties zijn net als bij alle andere netipotten overwegende positief. Het is immers een netipot en netipotten hebben inmiddels hun waarde bewezen.

Wat telkens benadrukt wordt bij deze plastic Netipot, is dat het ideaal is voor op reis, het is super licht, klein, onbreekbaar en wordt daarom ook de traveller’s Netipot genoemd. En de prijs valt reuze mee.

Tot Slot

De plastic Netipot, ook wel de traveller’s Netipot genoemd, is een uitstekende oplossing voor het spoelen van je neus voor op reis. De Netipot is verkrijgbaar bij Bol.com.