Netipot Vakantietips

  • Auteur: Yogi
  • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

De neus spoelen met een Netipot of een Neusdouche is voor vele een dagelijks praktijk geworden. Het wordt aanbevolen om een of twee per dag de neus te spoelen voor verlichting van symptomen veroorzaakt door verkoudheid en allergieën zoals niezen, verstopte neus, loopneus en verstopte neus.

Nasale spoeling kan worden uitgevoerd met behulp van een neusdouche of een Netipot met daarin een zoutoplossing. De zoutoplossing bestaat uit water met daarin afhankelijk van de inhoud een kleine hoeveelheid zout.

Nu zijn er diverse Neusdouches en Netipotten die je hiervoor zou kunnen gebruiken, zie hiervoor de verschillende reviews. Waar wel het wel over gaan hebben is het volgende.

Vakantie

Ga je op vakantie of heb je plannen om even tussen uit te gaan, nou heerlijk, een leuk vooruitzicht. Vergeet dan niet naast alle benodigdheden ook je Netipot en zout mee te nemen. Zo kan je op je vakantiebestemming je neus en luchtwegen goed schoonhouden.

Kwaliteit van het water

Ga je in Nederland op vakantie, dan kan je erop aan dat de kwaliteit van het kraanwater goed is en je daarmee je neus kan spoelen. Ga je naar het buitenland, dan is het oppassen geblazen. Het is maar de vraag in hoeverre het water op je vakantiebestemming echt schoon is. Het advies in deze luidt: neem geen risico, gebruik altijd mineraal water als je in het buitenland verblijft.

Mineraalwater en niets anders!

Mineraal water is overal te koop, dus dat zal geen probleem zijn. Maar, ga je naar oosterse landen zoals India of Thailand kijk dan goed of het dopje van het flesje verzegeld is. Want lege water flesjes worden in oosterse landen namelijk hergebruikt. De flesjes worden gevuld met lokale leidingwater en worden daarna verkocht aan de lokale bevolking. Lokaal leidingwater kan je ziek maken, en je neus ermee spoelen is helemaal een no-go.

netipot

Nasaal spoelzout meenemen

Vergeten zout mee te nemen. Dat is vervelend want zo kan je neus niet spoelen. En natuurlijk, het eerst wat je doet op je vakantiebestemming is meteen een potje zout kopen … Natuurlijk niet, meestal heb je andere dingen aan je hoofd. Je kan altijd naar een restaurant en een paar van die kleine zakjes zout halen. Nog beter, zorg dat je nasaal spoelzout mee neemt, zoals die van Dosmedical of Rhinicur.

De Traveller’s Netipot

De Netipot die bij uitstek geschikt is om mee te nemen op je vakantie is de plastic Netipot, ook wel de traveller’s Netipot genoemd. Tis van plastic dus de bagage medewerkers kunnen gooien met je koffer, je Netipot gaat niet stuk :-). Neemt niet weg dat je ook kan kiezen voor de Rhinicur of de Rhino Horn, beide gemaakt van plastic en ook ideaal voor opreis.

Hieronder vind je alles wat je nodig hebt om je neus te spoelen tijdens je vakantie