Keramische Netipot Review

  • Auteur: Yogi
  • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

De Netipot wordt gebruikt om de luchtwegen van neus en neusholtes schoon te maken. Het spoelen van de neus wordt ook wel Jal Neti genoemd in India. Voor velen in India en inmiddels voor vele in heel de wereld hoort deze praktijk tot de dagelijkse persoonlijke hygiene.

Het spoelen van de neus wordt hier in het westen tegenwoordiger ook door artsen en specialisten aanbevolen vanwege de gunstige werking op aandoeningen zoals verkoudheid, luchtweginfecties, droge neus en allergieen en andere irritaties van de neus en sinusholtes.

Best verkochte Netipot in de wereld?

Deze keramische Netipot is misschien wel een van de best verkochte Netipotten in de wereld. Haast alle yoga, meditatie en new age webshops hebben dit type Netipot in hun assortiment. De enorme populariteit voor dit type is onder andere te danken aan zijn mooie ‘Genie in a bottle’ vorm en het gebruiksgemak.

Wat zeker een rol speelt is dat Oprah en dr. Oz, in het jaar 2007, de Neti Pot introduceerde en met een vergelijkbare keramische Netipot. De populairiteit van Oprah en dr. Oz maakte dat de aardewerk Netipot in één keer wereldwijde publiciteit kreeg.

Steeds meer celebrities begonnen het te gebruiken en zo gingen steeds meer mensen het ook gebruiken. Wil je meer weten over de introductie van de Netipot door Oprah en dr. Oz, klik hier voor het artikel “De Neti Pot in de Spotlight bij Oprah. 

Productspecificatie

De Keramische Netipot wordt geleverd in een luxe geschenkdoos zoals dat te zien is hierboven. Er zit een gebruiksaanwijzing bij en een klein zakje Himalayazout. De Netipot is wit van kleur, 17,5 cm lang en 7 cm breed en heeft een inhoud van ca 150 ml.

Hoe de Netipot te gebruiken

Het valt moeilijk op te maken welk type zout er gebruikt wordt. Het is aan te bevelen om mineraalzout te gebruiken, zoals de Himalayazout. Mineraalzout voelt namelijk prettiger aan in de neus. Je kan beide zouten een keer proberen om te kijken waar je voorkeur naar uitgaat.

Reinigen van de Netipot

Omdat het aardewerk is kan je het makkelijk desinfecteren met heet/kokend water. De vaatwasser is een ander optie. Wat ook kan is de Netipot goed schoonmaken met een borstel waarbij je ook de hals en de binnenkant van de tuit meeneemt.

Als je de Netipot niet goed schoonmaakt dan kan er bacterie groei ontstaan. Je ziet dit vaak aan een rode dan wel bruine aanslag aan de binnenkant van het potje. Probeer in ieder geval toch één keer in de week je Netipot goed schoon te maken.

Wat vinden kopers van de Keramische Netipot

Mensen zijn positief over het gebruik van deze Netipot en hebben er ook baat bij. De Keramische Netipot is ontzettend populair. Amazon.com staat bol van de verhalen waarin kopers vertellen hoe het hun geholpen heeft bij verkoudheid, ontsteking van de neus- en luchtwegen, verstopte neus, hoofdpijn, migraine en allerlei andere ongemakken.

Er zijn ook kopers, en dit zijn enkelingen, die vinden het potje te klein en te zwaar en geven de voorkeur aan een andere Netipot. Ook het feit dat als het op een harde vloer valt het dan gelijk stuk gaat, wordt als nadeel genoemd.

Al met al een topper gelet op de waardering van 4.6 van de 5 sterren bij Amazon.com op basis van ruim 2000 beoordelingen. Bij Amazon.com betreft het hier de keramische Netipot van het merk Himalaya Chandra.

Tot Slot

De Keramische Netipot is prima te gebruiken voor het spoelen van de neus. Het geeft verlichting bij verkoudheid en allergieen van de neus en luchtwegen. De Netipot is verkrijgbaar bij Bol.com.