De Netipot in de Spotlight bij Oprah

  • Auteur: Yogi
  • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

Een Netipot wordt gebruikt om de neus te spoelen en is effectief bij verkoudheid, allergie, hooikoorst, voorhoofdsholte ontsteking en andere relateerde aandoeningen.

We gaan terug naar april van het jaar 2007. Het was tijdens de Oprah Winfrey Show dat dr. Oz een wit potje hoog hield en vroeg aan het publiek of ze wisten wat het was. Een gieter, een theepot, een suikerpot, een potje voor jus, een Alladin Lamp werd er geroepen.

De Netipot verandert in Goud

Het was tijdens die uitzending van Oprah Winfrey dat de Netipot, je zou haast zeggen, wereldwijd in de spotlight werd gezet. En zoals dat gaat, producten die door de handen van celebreties zoals Oprah en dr. Oz gaan, veranderen meteen in goud en worden plots immens populair. Zo ook de Netipot.

Dr. Oz vertelde aan de kijkers dat de Netipot al duizenden jaren door yogi’s in oosterse tradities wordt gebruik, zelfs tot op de dag van vandaag. Hij vertelde dat de moderne geneeskunde nu ook langzamerhand de voordelen van het gebruik van de Netipot inziet. Oprah die wat theatraal reageerde “zet je water in je neus? Ewww.”.

Dr. Oz benadrukte dat een aantal verkoudheid gerelateerde aandoeningen die wij normaal gesproken met medicijnen behandelen, nu even goed behandeld kan worden door de neus te spoelen. “Denk er eens over, Oprah. Je wast je oksels. Je hebt een bidet. Waarom zou je een erg belangrijk deel van je lichaam, je sinussen, niet op dezelfde manier wassen? “

Netipot demonstratie

Om de daad bij het woord te voegen werd een vrijwilliger, Amy Huffhines, gevraagd om het spoelen van de neus op het podium uit te proberen. Deze vrijwilliger bleek jaren lang last te hebben van chronische sinusitis. In het volgende Youtube fimpje kan je zien hoe dit uitpakte.

Na de uitzending van Oprah Winfrey ging de verkoop van Neti Pots Sky Rocket omhoog. Amy kwam later nog terug in een follow up bij de Oprah Winfrey Show. Ze vertelde hoe fantastisch het was uitgepakt voor haar. Want ze was af van haar hoofdpijn. Een vergelijkbaar Netipot is verkrijgbaar bij Amazon.nl en Bol.com.

De Netipot een Mainstream Alternatief

Het spoelen van de neus is mede dankzij Oprah en dr. Oz een “mainstream” alternatief geworden in Amerika voor verkoudheid, voorhoofdsholte ontstekening en andere gerelateerde ongemakken. En zo ook langzamerhand in Nederland.

Er zijn honderden Youtube Fimpjes waarbij mensen laten ze hoe je de Netipot kan gebruiken met uiteenlopende persoonlijke verhalen. Er is ook veel informatie te vinden op het internet hierover. Forums en Facebook zijn populaire plekken waar vele hun Netipot ervaringen met anderen delen.