Miljoenen artikelen
Klik Hier voor een vergelijking van de 3 Beste Neusdouches.

HOEVEEL ZOUT MOET ER IN DE NETI POT?

Het spoelen van de neus gebeurt met zoutwater. De vraag is nu hoeveel zout moet er in de Neti Pot en wat voor zout te gebruiken. Daar gaan we het in dit artikel over hebben.

Keukenzout vs natuurlijkzout

netipot hoeveel zout

Kan je gewoon keukenzout gebruiken? Ja, maar er kleven enkele bezwaren hieraan. De ervaring van vele is dat de combinatie keukenzout uit de supermarkt en water niet zo prettig aanvoelt in de neusholtes.

Keukenzout voelt hard aan en de toevoegingen aan het keukenzout kunnen irritaties in je neus veroorzaken. Feit is dat water met natuurlijk zout zachter smaakt en ook prettiger aanvoelt in de neus. Daarom wordt er geadviseerd om grof zeezout of Himalaya zout te gebruiken.

OK, wat is nu wijsheid, wel of geen keukenzout. De praktijk is nog altijd de beste leermeester. Probeer het gewoon uit en kijk hoe beide opties aanvoelen!

Hoeveel zout te gebruiken?

Een vuistregel die hierbij wordt gehanteerd is dat het water hetzelfde smaakt als een traan. Dit hangt natuurlijk af van de inhoud van de Neti Pot. Vanwege de verschillende maten Neti Pot, varieren de adviezen zout van een mespuntje, een kwart theelepel, een halve theelepel tot één afgestreken theelepel.

Dit is toch een kwestie van uitproberen en proeven. Op een gegeven moment heb je met trial en error door hoeveel zout er in jouw Neti Pot moet. Het gaat er uiteindelijk om wat jij prettig vindt.

Himalayazout is verkrijgbaar bij yogamat-online.nl, voor een bedrag van 4,50 euro inclusief BTW.

Himalaya-ZoutHimalayazout


Add a Comment