Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Neti Pot Vakantietips

beautiful-family-on-summer-vacation-2021-08-30-02-24-36-utc

Ga je op vakantie, nou heerlijk, een leuk vooruitzicht. Vergeet dan niet naast alle benodigdheden ook je Neti Pot en zout mee te nemen. Zo kan je op je vakantie-bestemming ook je neus en luchtwegen goed schoonhouden. Zo  kan je optimaal genieten van je vakantie. Er zijn een paar dingen waar dit zo belangrijk is.

Kwaliteit van het water

Ga je in Nederland op vakantie, dan kan je erop aan dat de kwaliteit van het kraanwater goed is en dat je daarmee je neus kan spoelen. Ga je naar het buitenland, dan is het een heel ander verhaal. Het advies is om in het buitenland niet uit de kraan te drinken en helemaal niet je neus mee te spoelen. Neem geen risico, gebruik altijd mineraal water als je in het buitenland verblijft.

Pas op voor

Mineraal water is overal te kopen, dus dat zal geen probleem zijn. Maar, ga je naar oosterse landen zoals India of Thailand kijk dan goed of het dopje van het flesje verzegeld is. Want lege water flesjes worden in oosterse landen namelijk hergebruikt. De flesjes worden gevuld met lokale leidingwater en worden daarna verkocht aan de lokale bevolking. En een dergelijk flesje water wil je natuurlijk niet per ongeluk drinken want je kan er heel erg ziek van worden. Laat staan dat je met dat water je neus wil spoelen. Koop je flesjes water bij voorkeur in een supermarkt, winkelcentrum of een plek die betrouwbaar uit ziet. 

Vergeten zout mee te nemen?

Dat is vervelend want zo kan je je neus niet spoelen. En natuurlijk, het eerst wat je doet op je vakantiebestemming is meteen een potje zout kopen … Natuurlijk niet, meestal heb je andere dingen aan je hoofd. Regelen van hotel, taxi, koffers en dergelijke en heb je daarom niet altijd de gelegenheid om gelijk een supermarkt binnen te stappen. Neem daarom een paar kleine zakjes zout mee van het vliegtuig of restaurant. Kleine moeite, groot plezier.

Liever warm water

Het spoelen van de neus met koud water voelt niet prettig aan. Maar ja, warm mineraal water heb je niet altijd voorhanden. Echter, de ervaring leert dat het water op kamertemperatuur in oosterse landen goed te doen is.

Verblijf je in een hotel, maak dan gebruik van het waterkokertje op de kamer om het water een beetje op te warmen. Heb je geen waterkoker voorhanden, dan kan je het mineraal water ook opwarmen door het flesje even onder de hete kraanwater te houden tot dat het water een aangename temperatuur heeft bereikt.

Et voila, een paar tips om het spoelen van je neus makkelijk te maken.

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond