Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

NasoPure Neusdouche Review

Nasopure2-194x300

De gepatenteerde Nasopure Neusdouche is het parade paard van Dr. Hana R. Solomon. Zij is een KNO- en kinderarts uit Amerika en tevens de uitvinder van de Nasopure Neusdouche.

De Nasopure is is een zachte knijpfles speciaal ontwikkeld om de neusholtes te reinigen en kan worden gebruikt bij bijvoorbeeld verkoudheid, na een neusoperatie, hooikoorts of chronische neusholteontsteking.

Dr. Hana R. Solomon

Dr. Hana zo als ze kortweg genoemd wordt, is in 2001 van start gegaan met haar bedrijf BeWell Health met als doel om het spoelen van de neus te promoten. Zij geeft les en verzorgt demonstraties aan allerlei doelgroepen zoals medische specialisten, verpleegkundigen, natuurgeneeskundigen, therapeuten en ook particuleren.

Met haar meer dan 20 jaar medisch achtergrond gooit ze behoorlijk wat gewicht in de schaal. Ze weet met groot enthousiasme velen te inspireren met de verschillende wetenschappelijke studies waaruit blijkt dat het spoelen van de neus geweldige voordelen met zich meebrengt. Meer weten over wetenschappelijke studies, Klik op deze link “Studies Show” .

Dr. Hana heeft haar sporen verdient in de medische wereld en wordt gezien als een van de Neusexpert in de wereld. Voor meer achtergrond kan je de website www.nasopure.com bekijken. Laten we nu deze neusdouche wat nader bekijken.

Productspecificatie

Dit product bestaat uit twee onderdelen, het flesje en de dop. Koop je de Nasopure dan krijg je naast het knijpflesje ook vier zakjes spoelzout erbij. Eén doseerzakje zout is precies afgestemd op de inhoud van het flesje. Bij dit product hoort ook de Nasopure Nasaal Refill Kit die je erbij kan kopen. Er zitten 40 sachetjes in, goed voor 40 keer gebruik van de Nasopure.

De Nasopure ook voor kinderen

Bij het zoeken naar meer informatie op het internet kom je al gauw verhalen en video’s tegen van vooral kinderen die vol trots laten zien hoe ze hun neus spoelen. Als kinderarts heeft Dr. Hana zich ingezet om ook jonge kinderen de kunst van neusirrigatie aan te leren. Op haar website vind je ook speciale instructies voor ouders hoe kinderen varierend van 2 tot 9 jaar op een spelende en plezierige wijze wegwijs gemaakt kunnen worden met het spoelen van de neus.

Hoe de Nasopure Neusdouche te gebruiken?

Het gebruik is heel simpel, vul de flacon met lauwwarm kraanwater en doe één zakje spoelzout in de flacon. Even heen en weer schudden zodat de zout goed oplost en je bent klaar om je neus te spoelen.

Er zijn veel video’s op youtube te vinden waarin jong en oud laten zien hoe het precies moet gebeuren. Onderstaand een leuk filmpje waarin Dr. Hana een 4 jarig meisje leert hoe de Nasopure te gebruiken.

Voordelen

Het fijne van de Nasopure is dat je de spoeldruk zelf kan varieren door harder of zachter in het flesje te knijpen. Daarnaast hoef je, door het slimme knikje in de tuit, het hoofd niet echt te kantelen tijdens het spoelen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de keramische neti pots waar je het hoofd wel links of rechts moet kantelen om het water te laten stromen.
Deze neusdouche is gemaakt van zacht plastic en dat maakt het onbreekbaar en daarom ook makkelijk mee te nemen op vakantie. Nasopure biedt naast de neusdouche ook kant en klare zakjes spoelzout.

Nadelen

Echte nadelen zijn er niet. Er zijn echter wel kopers die anderen waarschuwen om niet te hard te knijpen in het flesjes want het kan doorschieten naar je oor toe met pijnlijke gevolgen. Een echt nadeel is dit natuulijk niet want dit advies geldt eigenlijk voor alle knijpflesjes.

De Nasopure wordt onder andere aanbevolen door Maastricht UMC. “een neusdouche. Deze kunt u op internet of bij de apotheek kopen (voorbeeld: Nasofree, Rhinohorn, Rhinicur, NasoPure”, Klik op deze link om de volledige tekst te lezen op de site van KNO Maastricht UMC.

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond