Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Manduka Yogitoes Yogamat Handdoek Review

manduka-yogitoes-skidless-towels

De Manduka Yogitoes Yogamat handdoek behoort absoluut tot de top 3 merken voor yogamat handdoeken.

Het merk Manduka in de yoga branche is vergelijkbaar met de Rolls Royce in de auto branche. Ze staan bekend om degelijke yoga producten.

 

De Yogitoes handdoeken hebben inmiddels hun nut bewezen en zijn al ruim 15 jaar ontzettend populair in Amerika met name bij yogi’s die Bikram en andere Hot yogastijlen beoefenen. Deze handdoeken zien er niet alleen leuk uit maar hebben ook het vermogen om zweet en water extra goed en snel te absorberen.

Overname Yogitoes

Yogitoes is als bedrijf begonnen in 2003 door Susan Nichols en was de eerst op de markt met een gepatenteerde high performance yogamat handdoek. Medio 2013 is Yogitoes overgenomen door het bedrijf Manduka. De lijn Yogitoes is daaropvolgend toegevoegd aan het productassortiment van Manduka en is tot op de dag van vandaag nog altijd goed verkocht.

Skidless technologie

Wat de Manduka Yogitoes handdoek zo bijzonder maakt is de zogenaamde gepatenteerde “skidless” technology. Met Skidless wordt bedoeld dat de handdoek niet van je yogamat afglijdt bij het uitvoeren van asanas. De handdoeken zijn namelijk aan de onderkant voorzien van siliconen noppen en dit zorgt voor een goede grip op de yogamat.

Milieu-vriendelijk

De yogamat handdoeken van Yogitoes zijn op en top eco-friendly. Elke handdoek wordt gemaakt van niet minder dan 8 weggegooid plastic flesjes, geweven met 50% recycled polyester. 

Dit vergt naar zeggen 2/3 minder energie dan als het met niet gerecycled materiaal zou worden gemaakt.

Productkenmerken Manduka Yogitoes Yogamat Handdoek

  • De prijs varieert afhankelijk van de uitvoering tussen 39 en 56 euro
  • Gepatenteerde Skidless Technologie voor een optimale anti-sliplaag
  • Siliconen noppen geven grip en houden de mat op zijn plaats
  • Elke handdoek is gemaakt van o.a. 8 gerecyclede plastic flessen
  • Gebruikte kleurstoffen zijn vrij van lood en zware metalen
  • Weegt 570 gram en makkelijk mee te nemen
  • Duurzaam, zacht, hygienisch en absorberend

Gebruik & Onderhoud

De Handdoek kan met de noppen naar beneden gebruikt worden voor op de yogamat. 

Daarnaast kan de handdoek ook los van de yogamat gebruikt worden op de vloer, tapijt of rubberen matten die vaak te vinden is in fitnessruimten.

Was het op lage temperatuur en apart voor kleurbehoud en gebruik geen bleekmiddel of wasverzachter. 

Vooral de eerste paar keren apart wassen omdat overtollige kleurstoffen vrij kunnen komen, die mogelijk andere kleren kunnen verkleuren.

 

Tip: Rol je yogamat niet samen op met je natte dan wel vochtige handdoek, dit om verkleuringen en schimmelvorming te voorkomen.

Wat zeggen anderen over de Manduka Yogitoes Yogamat Handdoeken

Deze Handdoeken worden over het algemeen hoog gewaardeerd. Na wat speurwerk op het internet komen we al gauw tot de conclusie dat we over de grens heen moeten kijken voor reviews.

Kijken we naar de Amerikaanse Amazon dan zien we dat de blauwe variant (een van de meest verkochte kleuren) van deze handdoek op het moment van schrijven gewaardeerd wordt met 4.5 ster van de 5 sterren op grond van 250 reviews van kopers.

“Great Product for Bikram Yoga”, “Awesome Product for Hot Yoga” zijn zo enkele one-liners. Ook prima te gebruiken bij Vinyasa wordt er aangegeven. Sommigen hebben meerdere Yogitoes handdoeken omdat ze meerdere keren per week lessen.

 

De Manduka Yogitoes handdoek gaat jaren mee en zelfs na vele keren wassen in de wasmachine, behoud het zijn bijzondere anti-slip en vocht opnemende eigenschappen. Een bijkomend voordeel volgens vele is dat ze hun hun eigen yogamat niet meer meenemen naar yogales.

De Yogitoes yogamat handdoek over de studio yogamat geeft hen de nodige hygiene, heerlijk yoga doen op je eigen handdoek. 

De vele wasbeurten hebben wel effect hebben op de kleur, maar niet meer dan wat je al zou verwachten wordt er gezegd. Er wordt verder in reviews erop gewezen niet de witte kleur te kopen omdat deze al gauw verkleurt.

Samenvattend

De Manduka Yogitoes Yogamat handdoeken zijn mileu-verantwoord en hebben door de jaren heen hun nut bewezen. Een absolute must voor Hot Yoga fans. Hoog gewaardeerd door kopers, prijzig aan de ene kant maar aan de andere kant een kwalitatief goed product! Verkrijgbaar bij Bol.com.

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond