Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Manduka Prolite Yogamat Review

prolite featured

De Manduka Prolite yogamat is wat betreft kwaliteit en comfort vergelijkbaar met zijn grote broer de Manduka Pro. Vergelijkbaar wil zeggen je geniet van nagenoeg de zelfde mate van comfort bij gebruik en duurzaamheid en grip als de Manduka Pro serie. 

Het verschil zit ‘m in de iets mindere lengte, breedte en dikte. De Prolite versie is overigens beduidend lichter.

Deze mat is een prima alternatief voor yogi’s die de Manduka Pro te zwaar vinden. Laten we de Manduka Prolite wat nader bekijken.

Verschillen Manduka Prolite en Manduka Black Mat Pro

Onderstaande tabel geeft je meer info om beide matten beter op hun waarde in te schatten.
[price_table id=”326″]

Kijken we naar de standaard variant dan zien we dat de Prolite Serie 1.5 mm minder dik is dan de Pro Serie.  Houd er rekening mee dat je hierdoor toch iets inlevert qua comfort. De mindere dikte vertaalt zich aan de andere kant dat de Prolite maar 1.8 kg weegt. 

Kijken we naar de lange variant van beide yogamatten dan zien we dat de Manduka Pro serie zich onderscheid met grotere afmetingen qua lengte, breedte en dikte. De mat is daardoor circa 2x zwaarder dan de Prolite serie. De afmetingen van de Prolite daarentegen komen min of meer overeen met de meeste gangbare yogamatten. Alhoewel de 200cm toch net iets langer is dan de gebruikelijke afmeting van 180 cm.

Duurzaamheid, garantie en celstructuur

Manduka PRO-LiteNet als zijn grote broer is ook de Manduka Prolite yogamat gemaakt om heel lang mee te gaan. Ook bij deze mat wordt er bij zorgvuldig gebruik een levenslange garantie afgegeven. De mat is gemaakt van PVC-materiaal.

PVC heeft een dichte celstructuur (dat wil zeggen, is niet poreus) en zal dus geen zweet of ander vocht absorberen. Je kan het dus vuil, stof of vocht makkelijk afnemen met een nat doekje of spons.

Dit heeft overigens geen invloed op de grip van de mat. Want de mat is voorzien van een speciale bovenlaag waardoor de grip gehandhaafd blijft ook bij vocht of transpiratie.

Productkenmerken en specificaties

  • Levenslange garantie
  • Geschikt voor alle soorten Yoga
  • Duurzame, afvalvrije yogamat
  • Slijtvast en een lange levensduur
  • Biedt stabiliteit op zachte of harde oppervlakken
  • Antislip, maar niet plakkerig
  • Geheel latex vrij
  • Stippenpatroon aan de onderkant om glijden van de mat te voorkomen
  • de Prolite verkrijgbaarbaar in maar liefst 11 kleuren.

Wat vinden anderen van dit product?

De reactie van mensen die deze yoga mat gekocht hebben zijn ronduit positief. Op Yogamat-online vinden we reviews waarin er wordt gezegd dat de mat een goede grip heeft en “zacht genoeg is voor de knieën, enkels en andere plekken”, “By far de beste yoga mat die ik ooit heb gehad”.

Bij Bol.com zijn de reactie eveneens positief. Deze mat krijgt van klanten een 4.7 van de 5 sterren op basis van 12 reviews. Het aantal reviews is gering om een goed beeld op te maken. Laten we daarom kijken hoe deze mat bij Amazon.com wordt gewaardeerd.

Bij Amazon.com zijn er enorm veel positieve reviews van klanten te lezen waar de grip, comfort en gewicht worden geprezen. Het wordt gewaardeerd met een 4.2 van de 5 sterren op basis van ruim 2100 reviews.  Aan de andere kant is de grip juist een issue voor een kleine groep. Zij vinden de mat onvoldoende grip hebben bij vocht of transpiratie.

Dit kan waarschijnlijk te maken hebben met de zogenaamde “Break in” periode van de mat. Reviewers benadrukken dat naar mate je de mat meer gaat gebruiken, de grip steeds beter zal worden.

Samenvattend

De Manduka Prolite yogamat, zoals de naam dat al suggereert, is een iets mindere uitvoering van de Manduka Pro yogamat, echter met het opvallend verschil dat het maar 1.8 / 2.1 kg weegt. 

Dit maakt dat de Manduka Prolite Yogamat, met name de lange variant, wereldwijd de voorkeur geniet van veel yogi’s en yogadocenten. Deze mat is verkrijgbaar bij Bol.com.

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond