Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Manduka eQua Yogamat Handdoek

Manduka eQua Yogamat handdoek

Elke yogi weet dat je voor goede yogaspullen bij Manduka moet zijn.

Manduka heeft altijd de beste yogaspullen, en de Manduka eQua Yogamat handdoek is daar geen uitzondering op.

Manduka eQua yogamat handdoek, de nieuwste generatie op gebied van multifunctionele handdoeken. Uiterst licht in gewicht, maar toch zacht, duurzaam, super absorberend en sneldrogend. Geschikt voor alle Manduka yogamatten.

Meer Grip

Eén van de grootste risico’s die je als yogi loopt, is wegglijden op je handdoek terwijl je een houding probeert vast te houden, met alle gevaren van dien. Met deze handdoek is daar geen omkijken naar, hij voelt zo zacht aan als suède, maar geeft opmerkelijk veel grip.

Een hele handige functie is de ‘sweat activated grip’; als de handdoek vochtig wordt, geeft hij nóg meer houvast. Veel mensen maken de handdoek een beetje nat met water in een spray, om zo optimaal gebruik te maken van een nog betere grip. 

Multifunctioneel

Deze handdoek doet veel meer dan alleen houvast geven tegen het uitglijden: Hij blijft bijvoorbeeld plat op je mat liggen, zodat hij niet bij elke nieuwe houding weer goed gelegd hoeft te worden.

Als de handdoek niet gebruikt wordt voor intense yogalessen, kan het als sjaal of als deken in herstellende houdingen als savasana gebruikt worden. Ook is het ideaal om bij je te hebben als je hem over een studio yogamat wil leggen, als extra bescherming tegen bacteriën.

De Manduka eQua yogamat handdoek verkrijgbaar in verschillende kleuren

De eQua Yoga Mat handdoek is beschikbaar in acht prachtige kleuren: Binda (zwart), Geyser (lichtblauw), Isabela (roze), Lantana (lichtpaars), Magic (dieppaars), Midnight (diepblauw), Oceana (groen), Thunder (grijs).

Specificatie

• Gespleten microvezeltechnologie
• Duurzamer en beter dan handdoeken van katoen of polyestermenging
• Anti-slip textuur als hij vochtig is om handen en voeten grip te geven
• Zacht en sneldrogend
• Strak gewoven voor een suède-achtig gevoel
• Weegt 450 gram
• Gemaakt van recyclebaar, synthetisch materiaal

Deze handdoek is in 3 maten verkrijgbaar: Standaard (182.9 cm), lang ( 200.7 cm), en extra lang (218.4cm); past op alle yogamatten

De Manduka eQua yogamat handdoek kan in de wasmachine gewassen worden op de koude stand, en kan voor het beste resultaat beter opgehangen worden om te drogen, hoewel hij wel in de droger kan op lage temperatuur.

 Let op, wasverzachters worden niet aangeraden, aangezien ze de handdoek glad kunnen maken. Ook is aan te raden de handdoek voor het eerste gebruik te wassen met vergelijkbare kleuren.

Wat zeggen anderen van de Manduka eQua Yogamat handdoek

Deze handdoek wordt op Bol.com door kopers gewaardeerd met een 4.6 van 5 sterren op basis van 7 reviews. Kopers vinden het een fijne handdoek voor met name Bikram yoga en bendrukken dat de handdoek niet glad wordt en een goede grip blijft houden. Een andere koper zegt dat het mooi materiaal is en ook na het wassen mooi blijft. Laten we kijken hoe dit product het bij Amazon.com gewaardeerd wordt.

Op Amazon.com heeft de eQua Yogamat handdoek 4.0 uit 5 sterren gekregen, op basis van 100 plus reviews. Op de Manduka website heeft hij een 5 uit 5 gekregen.

Ook op Amazon wordt dit yogamat handdoek geprezen. Ideaal is voor hot yoga, goede grip, absorbeert zweet en voelt comfortabel  aan zijn zo een paar kenmerkende user experience. 

 

Tot slot

Het enige negatieve aan dit handdoek is dat het prijziger is dan een normale handdoek.

Echter als je bedenkt dat de Manduka eQua Yogamat handdoek heel lang mee gaat, is het toch de moeite waard om het te kopen. 

De eQua Mat Yogahanddoek is verkrijgbaar bij Bol.com.

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond