Lotus Sfeerlichten

De lotus sfeerlichten c.q. theelichthouders of waxinelichthouders hebben allemaal de vorm van een lotus, van enkelvoudige tot lotussen met meerdere ringen van kleurrijke en doorzichtige bloemblaadjes gemaakt van Capiz schelpen.

De Lotus is een delicate bloem met veel gelaagde bloemblaadjes rondom een centrale kern. Er zijn verschillende soorten lotussen, maar ze hebben allemaal dezelfde betekenis als het gaat om symboliek. 

De lotusbloem wordt in het Hindoeïsme en Boeddhisme beschouwd als een heilige bloem die symbool staat voor zuiverheid, puurheid, jouw schoonheid, innerlijke groei en de verbinding met het universum.

 

lotus bloem

De lotusbloem staat symbool voor ‘groei naar verlichting’. Het nestelt zich in de modder onder water en groeit dan heel krachtig naar het licht toe, waarna wij een prachtige bloem kunnen waarnemen op het water.

Een metafoor voor wat wij als mens doormaken, vanuit onwetendheid maken we een groei door, ervaringen die ons wijzer maken en zo net als de prachtige lotus ook een bloei meemaken in ons leven.

Lotus Sfeerlichten

De Lotus sfeerlichten zijn verkrijgbaar in verschillende varianten: de 2-kleurige, de Chakra serie, de Deluxe serie, de Goudrand serie en de sfeerlicht sets. De onderstaande producten zijn bij Spiru.nl verkrijgbaar, klik op het betreffende product voor meer info.

Lotus Sfeerlicht 2-Kleurig

Lotus sfeerlicht Standaard

De standaard uitvoering bevat 3 rijen bladeren en is voorzien van een gouden rand.

Lotus sfeerlicht Deluxe

De Deluxe uitvoering bevat 4 rijen bladeren in plaats van 3 rijen en is een stukje groter en voller.

Deze prachtige sfeerlichten worden met de hand gemaakt in de Filipijnen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Capiz schelpen. De schelpen worden al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke vervanging van glas.

De Capiz schelp is een oesterachtige platte schelp, die in de wateren rond de Filipijnse eilanden in grote hoeveelheden te vinden zijn. De schelp is plat en vrij rond. In de Spaanse koloniale tijd werden ze vooral gebruikt voor ramen in huizen vanwege hun lichtdoorlatend karakter. Precies die eigenschap maakt het een ideaal basismateriaal voor deze sfeerlichten.

Lotus sfeerlicht Chakra serie

Lotus sfeerlicht Set

Lotus sfeerlicht Chakra set

Set Chakra Goudrand

Set van 7 kleine lotus kaarshouders in 7 chakrakleuren met Goudrand.​

Chakra Sfeerlicht Display

Display voor 7 chakra lotus sfeerlichten. Exclusief lotussen. Deze display is vormgegeven als een natuurlijke tak.

Naturel Zilverrand- Deluxe

Set van 7 kleine lotus kaarshouders in 7 chakrakleuren met Zilverrand.