Liforme Yogamat Review

The Liforme yoga mat is a unique and revolutionary yoga mat , made by Yogis for Yogis, and is the result of five years of intensive research and development by the man behind Liforme, James Armitage. He had set himself the goal of “making the best yoga mat in the world”. Whether he has succeeded in this is of course up to the yoga practitioners to judge. Liforme is also pronounced “Life form”.

This yoga mat has a number of special features with which it can easily measure with toppers such as the Manduka Pro Yoga mat or the Jade Harmony Professional Yoga mat . Let’s take a closer look at that.

AlignForMe Systeem

Als je de mat voor het eerst ziet dan valt het meteen op dat de mat voorzien is van een patroon met hulplijnen en markeringen.

Dit zogenaamde AlignForMe Systeem is best uniek en fungeert als een navigatie tools zoals Liforme dat noemt.

Het positioneren van je handen en voeten bij het beoefenen van yoga wordt zo een stuk makkelijker. 

GripForMe

Een goede grip is misschien wel het belangrijkste aan een yogamat, want uitglijden is het laatste wat je wilt bij het beoefenen van yoga.

Liforme heeft dit aspect de nodige aandacht gegeven en naar hun zeggen de gehele planeet afgereist opzoek naar de best mogelijke materialen voor hun yogamat. Zo hebben zij het revolutionaire “GripForMe” materiaal ontwikkeld.

Demping en extra ondersteuning

De mat is gemaakt van natuurrubber. Rubber is poreus en heeft zoals dat genoemd wordt een open celstructuur. Dat maakt het dat zelfs als de mat vochtig is door transpiratie, de grip behouden blijft. Het rubber zorgt tevens voor een goede schokdempende werking en dat is natuurlijk erg prettig voor bijvoorbeeld de knieën, ellebogen en handen wanneer deze in de grond gedrukt worden bij yoga oefeningen.

Zonlicht

Ook hier geldt net als bij alle rubberen yogamatten, niet in directe zonlicht laten staan of drogen. Rubber heeft namelijk de neiging om hard te worden in zonlicht. Dit is natuurlijk funest voor de flexibiliteit en grip van de Liforme yogamat.

Productkenmerken en specificaties

  • uitstekende grip
  • voorzien van het AlignForMe en GripFor Me systeem
  • hoog comfort en goede demping
  • 100% natuurrubber
  • verkrijgbaar is verschillende kleuren
  • gemaakt door yogi’s voor yogi’s
  • PVC-vrije Yogamat

Liforme heeft met deze yogamat ervoor gekozen om meer ruimte te creëeren en daarom is deze yogamat net iets breder en langer dan de meeste yogamatten en is om precies te zijn 185 cm lang en 68 cm breed. De mat is verder 4.2 mm dik en weegt 2.5 kg.

Deze mat is verder verkrijgbaar in de kleuren: roze, blauw, grijs en groen.

Wat anderen zeggen anderen van de Liforme Yogamat?

Bij Bol.com zien we een uitstekende score 4.9 van de 5 sterren op basis van 7 reviews. Beste mat ever, zeer goed, heb er zelfs 2, zeer goede grip, heb geen yogamat handdoek nodig, zijn zo enkele one-liners van kopers. 

Kijken we naar Amazon.com dan zien we dat deze mat daar eveneens zeer hoog scoort, 4.6 van de 5 sterren, na 770 plus reviews. It made a believer out of me, finally no more slipping, amazing best mat I ever bought zijn enkele van de reviews op Amazon.com. Wat dichterbij huis, bij Amazon.co.uk wederom een zeer hoge score van 4.7 van de 5 sterren na 750 plus reviews. 

Een search in google voor “liforme yogamat review” laat al gauw vele persoonlijke reviews van yogi’s zien waar ze over het zeer positief spreken over deze revolutionaire mat. Er is een puntje dat de mensen minder waarderen en dat is, dat er wordt gezegd dat deze mat maar een paar jaar mee gaat.

Dit hangt met name af van hoeveel je zweet tijdens de oefeningen, want zweet bevat zout en kan de anti-slip laag van de yogamat aantasten. Yogi’s die deze yogamat al gebruiken adviseren om de mat geregeld te wassen met zeepwater. Dit zal de levensduur van de mat ten goede komen.

Daarnaast wordt er in reviews door sommigen gezegd dat de mat een te sterke rubbergeur heeft. Dit is iets persoonlijks waar de ene toch meer last van heeft dan de ander. Voor de enkelingen die daar last van hebben wordt er geadviseerd om de mat af te nemen met zeepwater. 

Tot Slot

De Liforme Yogamat is een mat die zeer hoog gewaardeerd wordt door kopers. Hij is prijzig, dat zeker, maar ben je op zoek naar top kwaliteit en denk je dat het AlignForMe systeem toegevoegde waarde heeft voor jou dan is deze mat zeker het overwegen waard. Deze mat is verkrijgbaar bij Bol.com.