Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Keramiek Neti Pot Review

keramiek neti pot

Populaire Neti Pot

Deze keramiek Neti Pot is misschien wel een van de best verkochte Neti Pots in de wereld. Haast alle yoga, meditatie en new age webshops hebben deze Neti Pot in hun assortiment. De enorme populariteit voor dit type keramiek Neti Pot is onder andere te danken aan zijn mooie ‘Genie in a bottle’ vorm en gebruiksgemak.

Wat zeker een rol speelt is dat Oprah en dr. Oz in hun uitzending, in het jaar 2007, de Neti Pot introduceerde en met een dergelijk wit keramisch Neti Pot. De populairiteit van Oprah en dr. Oz maakte dat de aardewerk Neti Pot in één keer wereldwijde publiciteit kreeg.

Steeds meer celebrities begonnen het te gebruiken en zo gingen steeds meer mensen het ook gebruiken. Wil je meer weten over de introductie van de Neti Pot door Oprah en dr. Oz, klik hier voor “De Neti Pot in de Spotlight bij Oprah

Hoe de keramiek Neti Pot te gebruiken

Reinigen van de Neti Pot

Juist vanwege het keramische van de Neti Pot, kan je het makkelijk desinfecteren met heet/kokend water. De vaatwasser is een ander optie. Wat ook kan is de Neti Pot gewoon goed schoonmaken met een borstel waarbij je ook de hals en de binnenkant van de tuit meeneemt.

Als je de Neti Pot niet goed schoonmaakt dan kan er bacterie groei ontstaan. Je ziet dit vaak aan een rode dan wel bruine aanslag aan de binnenkant van het potje. Probeer in ieder geval toch één keer in de week je Neti Pot goed schoon te maken.

Voor- en nadelen

De keramiek Neti Pot ziet er mooi uit, zit in een leuk doosje en je kan het zo weggeven als een geschenk. Het ziet er decoratief uit in de badkamer en heeft iets weg van een “Genie in a bottle”. Verder is de Neti Pot goedkoop en ligt stevig in de hand. Door de lange en vernauwde hals wordt een zekere druk opgebouwd wat resulteert in een relatief krachtige waterstraal.

Voorzichtigheid is geboden want deze Neti Pot is breekbaar in tegenstelling tot een Neti Pot van kunststof zoals de Rhino Horn of de Nasofree. Daarnaast blijkt dat de handvat voor een klein deel hol is van binnen. Het is belangrijk dat je ook dit deel goed schoonhoudt.

Wat vinden anderen van de keramiek Neti Pot

Mensen zijn positief over het gebruik van deze Neti Pot en hebben er ook baat bij. De Keramische Neti Pots zijn enorm populair. Amazon.com staat bol van de verhalen waarin kopers vertellen hoe het hun geholpen heeft bij verkoudheid, ontsteking van de neus- en luchtwegen, verstopte neus, hoofdpijn, migraine en allerlei andere ongemakken.

De Keramiek Neti Pot is verkrijgbaar bij Bol.com Daarnaast is het altijd handig om een potje Himalaya zout bij te bestellen.

De Keramiek Neti Pot wordt geleverd in een luxe geschenkdoos zoals dat te zien is hierboven. Er zit een gebruiksaanwijzing bij en een klein zakje Himalayazout. De Neti Pot is wit van kleur, 17,5 cm lang en 7 cm breed en heeft een inhoud van ca 150 ml.

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond