Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Jade Harmony Professional Yogamat Review

jade (2)
jade harmony yogamat

Jade Harmony Professional Yogamat van Jade Yoga wordt gemaakt van mileuvriendelijk natuur rubber met hele goede anti-slip eigenschappen.

Deze yogamat is het vlaggeschip van Jade Yoga en wordt door vele yoga beoefenaars beschouwd als de beste milieu vriendelijke yogamat.

Deze yogamat wordt gemaakt in Amerika en is goed te gebruiken voor diverse vormen van yoga zoals Hatha yoga, Vinyasa yoga, Yin  yoga, Hot Yoga en Iyengar yoga.

Toelichting op de Jade Harmony Yoga Mat

De review van Brett Larkin is weliswaar in het Engels maar het is kort en zeker de moeite waard om gevoel te krijgen wat voor soort mat het betreft. Deze mat wordt op enkele aspecten vergeleken met de manduka yoga mat pro.

jade_mat_colors

JadeYoga

Jade Yoga yogamatten behoren net als de yogamatten van Manduka tot de luxe categorie, high quality yogamatten. Jade Yoga heeft een uitgebreid assortiment aan kwalitatief goede yogamatten, verkrijgbaar in allerlei afmetingen, gewicht en in prachtige en bijzondere kleuren.

Buy a yoga mat – Plant a tree

JadeYoga is erg mileu bewust en vele yoga liefhebbers voelen zich daar prettig bij. De yogamatten zijn “America Made” en worden gemaakt van 100% natuur rubber. Daarnaast wordt er voor elke yogamat die wordt verkocht ook een nieuwe boom geplant door JadeYoga. Inmiddels is de teller opgelopen tot bijna een ontzagwekkend aantal van 1.000.000 bomen.

Uitstekende Grip

Het rubber zorgt voor een uitstekende grip en geeft je het vertrouwen om asana’s die toch iets meer vragen van je yogamat moeiteloos uit te voeren. Rubber is poreus en heeft met de zogenaamde open celstructuur ook het vermogen om vocht te absorberen. Dit betekent dat je tijdens het uitvoeren van asana’s niet zal uitglijden bij transpiratie. Deze mat is dan ook prima geschikt voor mensen die al heel gauw zweten tijden de oefeningen en bij uitstek geschikt voor de zogenaamde Hot Yoga Stijlen.

Zonlicht

Er is een ding wat je met deze yogamat niet moet doen, en dat is lang bloostellen aan direct zonlicht. Het zonlicht tast namelijk het rubber aan en de yogamat zal langzamerhand zijn grip verliezen. Dus, heb je buiten een heerlijk yoga-workout gehad, neem dan na afloop je mat mee naar binnen en je zal er zo nog jaren plezier van hebben.

Onderhoud

Omdat deze mat vocht absorbeert is het uit hygenisch oogpunt goed om de mat geregeld te reinigen. Dit kan eenvoudig met water en zeep en in de badkuip of douche grondig naspoelen. En laten drogen op een plek waarbij de mat niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht! Gebruik geen olie, oplosmiddelen of schuurmiddelen. Milde zeep is afdoende. Deze yogamat kan jaren mee mits het goed wordt onderhouden.

Productkenmerken en specificaties

  • uitstekende grip
  • hoog comfort door goede demping
  • 100% natuurlijk rubber
  • gemaakt in de VS
  • verkrijgbaar is verschillende mooie kleuren
  • Voor elk verkochte JadeYoga mat wordt een nieuwe boom geplant
  • Aanbevolen door yogi’s over de hele wereld
  • Hand afwasbaar
  • Deze yogamat is 188 cm lang en 61 cm breed en is 5 mm dik.

Wat anderen zeggen anderen van dit product

Kijkend naar Amazon dan zien we een waardering van 4.6 ster van de 5 sterren op basis van ruim 1200 reviews van kopers. 73% van de reviewers, waaronder tal van yogadocenten, gaven deze yogamat 5 sterren. Het belangrijkste dat elke keer naar voren komt in de reviews is de “excellent quality and grip”.

jade harmony wetVoor de OutdoorGearLab, een grote Amerikaanse reviewsite van groot aantal producten, was deze mat, goed genoeg om de Editor’s Choice award te winnen. Ze hebben er tal van testjes op deze mat uitgevoerd waaronder de mat nat maken en daarna kijken of er nog sprake is van voldoende grip voor oefeningen.

Tot Slot

Ben je opzoek naar een mileuvriendelijke yogamat met in het bijzonder een uitstekende grip en ook mooie kleuren waar je uit kan kiezen, dan is de Jade Harmony Professional een prima keus. Met ruim duizend positieve reviews op Amazon kan je erop aan dat dit een goede keus is. Deze mat is verkrijgbaar bij Amazon.nl.

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond