Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hoeveel zout moet er in de Neti Pot?

salt-in-salt-cellars-2021-08-31-09-47-11-utc

De Neti pot is een eenvoudige en effectieve manier om de neus en holtes te reinigen. Het spoelen van de neus is een eeuwen oude traditie en wordt in de Ayurvedische traditie Jala neti genoemd.

Het op deze wijze schoon houden van de neus- en sinusholtes werkt gunstig op symptomen van verkoudheid, griep, luchtweginfecties, droge neus, allergieën en andere irritaties in dit gebied. Het gebruik is gemakkelijk en kost maar een paar minuten van je tijd.

Het spoelen van de neus gebeurt met zoutwater. De vraag is nu hoeveel zout moet er in de Neti Pot en wat voor zout te gebruiken. 

Hoeveel zout moet er in de Neti Pot ?

Daar kunnen we kort in zijn. Dit hangt natuurlijk af van de inhoud van de Neti Pot. De adviezen varieren van een mespuntje zout, een kwart theelepel, een halve theelepel tot één afgestreken theelepel. Het is een kwestie van uitproberen wat voor jou het prettigst aanvoelt.

 

Keukenzout vs natuurlijkzout

Wat voor zou moet je nu gebruiken. Kan je gewoon keukenzout gebruiken? Ja, maar gewoon keukenzout waar ook jodium aan is toegevoegd voelt bij vele niet zo prettig aan in de neusholtes. 

 

Keukenzout voelt hard aan en de toevoegingen aan het keukenzout kunnen irritaties in je neus veroorzaken. Feit is dat water met natuurlijk zout zachter smaakt en ook prettiger aanvoelt in de neus. Daarom wordt er geadviseerd om fijn zeezout of Himalaya zout te gebruiken.

Hoeveel zout en wat voor zout moet er in de Neti Pot, is toch een kwestie van uitproberen. Het gaat er uiteindelijk om wat jij prettig vindt.

Tegenwoordig wordt er bij de neti pot of neusdouche ook zakjes zout bij verkocht die precies afgestemd zijn op de inhoud van de neti pot of neusdouche, zoals de Rhinicur Neusdouche.

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond