Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hoe gebruik je de Neti Pot?

neti_pot_bij_oprah

Makkelijker dan je denkt!

De Neti Pot wordt gebruikt om de neusholtes te spoelen. Het principe hier achter is vrij simpel, laat lauw water met wat zout stromen door het ene neusgat en laat het water vervolgens het andere neusgat uitstromen.

Dat water neemt zo alle stofdeeltjes, pollen en andere ongewenste deeltjes mee naar buiten.

De benodigheden hiervoor zijn:

  • Een Neti Pot
  • Zout (bijvoorkeur geen keukenzout)
  • Lauw water

Vul je Neti Pot met lauw water, doe er een snufje zout erbij en even roeren met een theelepel and You Are Good to Go! Voor de hoeveelheid zout die erin moet, lees het artikel over zoutgebruik in de Neti Pot.

Neus spoelen in 3 stappen

  1. Buig voorover, draai je hoofd opzij met je oor richting gootsteen, doe de tuit van de Neti Pot in het bovenste neusgat. Geeft het water een paar seconde de tijd en je zal zien dat het water het onderste neusgat uitstroomt.
  2. Houd je mond open zodat je tijdens het spoelen via je mond kan ademen. Snuit daarna voorzichtig je neus.
  3. Herhaal dit proces nu door het hoofd de andere kant op te draaien. Doe wederom de tuit van de Neti Pot in het bovenste neusgat en laat het water even stromen, neus snuiten en that’s it.

Het is vooral de eerste paar keren even wennen. Het is een raar moment de allereerste keer, als je het water uit het andere neusgat ziet uitstromen maar daarna is er ook Neti Pot-euforie van yes I did it !!! Na verloop van tijd wordt het spoelen van de neus net zo gewoon als het tandenpoetsen.

De Neti Pot in Action

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden, maar een instructiefilmpje zegt misschien wel veel meer. Bekijk onderstaande video met tekst en uitleg in het Nederlands, met dank aan Beautygloss voor de heldere uitleg, klik op de link om het youtubekanaal van Beautygloss te bekijken.

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond