Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Essentiele Olie Set

aromatherapy

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële olie, ook wel etherische olie genoemd, is pure olie dat wordt verkregen uit bomen en planten. De olie wordt gewonnen uit diverse delen van een plant: de vrucht, de bloesem, de zaden, de bladeren, de schil, de schors of het hout van stammen, takken en wortels. Deze oliën bieden veel meer dan alleen een heerlijk aroma – het kan voor diverse doeleinden worden gebruikt.

Soorten Essentiële Olien

Alleen al de gedachte dat er heel veel bomen en planten zijn, doet vermoeden dat er ook een enorme variëteit zal zijn. En dat is ook zo. De website van Aromaweb laat zien dat wel 130 soorten essentiële oliën er zijn. In de praktijk zien we toch dat er een beperkt aantal gebruikt wordt. Dit hangt natuurlijk van waar je het voor wilt gebruiken.

Veel gebruikte oliën zijn bijvoorbeeld, Pepermunt, Eucalyptus, Sweet Orange, Limoen, , Jasmijn, Roos, Lavendel, Frankincense, Kaneel, Citroengras en Rozemarijn. Elke olie heeft zijn specifiek eigenschappen en heeft derhalve ook een zekere uitwerking op ons fysiek en mentale gesteldheid. Bedenk daarom eerst wat je doel is voordat je een aankoop doet. 

Toepassingen van Essentiële oliën

Essentiële olie wordt gebruik voor bevordering van de gezondheid, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, verkoudheid, allergie, slapeloosheid of stress. Het wordt ook gebruikt bij massages en stijfheid van spieren en ook in bad om heerlijk te ontspannen. 

Hoe Essentiële oliën te gebruiken?

Je kan het op verschillende manieren gebruiken, als parfum, meng een paar druppels met je huidolie of bodylotion en smeren maar! Zo ruik je toch de hele dag fris. In bad, door de mengen met het water of doe een paar druppels in heet water en ga stomen. Dit kan helpen om vrijer te ademen.

Je kan ervoor kiezen om het direct uit het flesje te inhaleren. Zo kan je overal van de geur genieten, ook als je onderweg bent. Je kan de olie ook gebruiken als anti-stress middel. Ga je op vakantie en je hebt vliegangst? Neem je kalmerende essentiële olie mee in je handtas!

Je kan de olie ook verdampen met een aromabrander. Vul je aromabrander met laagje water, druppel je essentiële olie er in en plaats er een kaarsje onder. Je kamer is binnen de kortste keren gevuld met een heerlijk aroma. Let op! Het water verdampt dus vul op tijd het water bij.

Aromatherapie Diffusers - Aroma vernevelaar

Het meest handige is de essentiele olie te verdampen met een diffuser, geen gedoe met een kaars. Deze vernevelaar verspreidt een nevel met een zacht, toch aanwezig aroma door de kamer en bevochtigt tegelijkertijd ook de kamer. Het zuivert de lucht, brengt een fijne sfeer in het huis en laat vieze luchtjes verdwijnen. Wil je meer weten over diffusers, lees hier het artikel, “3 beste essentiele olie diffusers”.

veel verkochte Essentiële olie sets

1. SensaHome - EssenTIËLE OLIE SET

Deze set van het merk Sensa Home bevat in totaal 14 verschillende geuren: met onder andere jasmijn, roos, lavendel en eucalyptus. Reviews: veel keus voor een prima prijs, geurt lang, ook heerlijk om in bad te gebruiken.

4.3/5

4.3 van de 5 sterren 

2. Zedar - ESSENTIËLE OLIE SET

Deze set van het merk Sensa Home bevat in totaal 14 verschillende geuren: met onder andere jasmijn, citroen, lavendel en Bergamot. Reviews: Gaat lang mee, ruikt uitstekend en prima prijs kwaliteit combinatie.

4.3/5

4.4 van de 5 sterren 

Mooie cadeau set met 18 flesjes etherische oliën. Reviews: de geuren zijn niet dominant maar ruiken lekker op een natuurlijke manier, fantastisch geuren. 

4.3/5

4.2 van de 5 sterren 

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond