Essentiele Olie Set

3 best verkochte Essentiële olie sets

Wat is zijn essentiële oliën?

Essentiële olie, ook wel etherische olie genoemd, is pure olie dat wordt verkregen uit bomen en planten. De olie wordt gewonnen uit diverse delen van een plant: de vrucht, de bloesem, de zaden, de bladeren, de schil, de schors of het hout van stammen, takken en wortels. 

Deze oliën bieden veel meer dan alleen een heerlijk aroma – het kan voor veel doeleinden worden gebruikt.

Soorten Essentiële Olien

Alleen al de gedachte dat er heel veel bomen en planten zijn, doet vermoeden dat er ook een enorme variëteit zal zijn aan verschillende soorten oliën. 

En dat is ook zo, in de praktijk zijn er veel soorten oliën verkrijgbaar. De website van Aromaweb laat zien dat wel 130 soorten essentiële oliën er zijn. In de praktijk zien we toch dat er veelal een beperkt aantal gebruikt wordt. Dit hangt natuurlijk van waar je het voor wilt gebruiken.

Toepassingen van Essentiële oliën

Veel gebruikte oliën zijn bijvoorbeeld, Pepermunt, Eucalyptus, Sweet Orange, Limoen, , Jasmijn, Roos, Lavendel, Frankincense, Kaneel, Citroengras en Rozemarijn. Elke olie heeft zijn specifiek eigenschappen en heeft derhalve ook een zekere uitwerking op ons fysiek en mentale gesteldheid.

Zo kunnen essentiele olie worden gebruik voor je gezondheid, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, verkoudheid, allergie, slapeloosheid of stress. De oliën worden ook gebruikt bij massages en stijfheid van spieren en ook in bad om heerlijk te ontspannen. Bedenk daarom eerst wat je doel is voordat je essentiele oliën gaat kopen.

Hoe de Essentiële oliën te gebruiken?

Je kan het op verschillende manieren gebruiken, als parfum, meng een paar druppels met je huidolie of bodylotion en smeren maar! Zo ruik je toch de hele dag fris. In bad, door de mengen met het water of doe een paar druppels in heet water en ga stomen. Dit kan helpen om vrijer te ademen.

Je kan ervoor kiezen om het direct uit het flesje te inhaleren. Zo kan je overal van de geur genieten, ook als je onderweg bent. Je kan de olie ook gebruiken als anti-stress middel. Ga je op vakantie en je hebt vliegangst? Neem je kalmerende essentiële olie mee in je handtas!

Je kan de olie ook verdampen met een aromabrander. Vul je aromabrander met laagje water, druppel je essentiële olie er in en plaats er een kaarsje onder. Je kamer is binnen de kortste keren gevuld met een heerlijk aroma. Let op! Het water verdampt dus vul op tijd het water bij.

Aromatherapie Diffusers - Aroma vernevelaar

Het meest handige is de essentiele olie te verdampen met een diffuser, geen gedoe met een kaars. Deze vernevelaar verspreidt een nevel met een zacht, toch aanwezig aroma door de kamer en bevochtigt tegelijkertijd ook de kamer. Het zuivert de lucht, brengt een fijne sfeer in het huis en laat vieze luchtjes te verdwijnen. Wil je meer weten over diffusers, lees hier het artikel, “3 beste essentiele olie diffusers”.

3 best verkochte Essentiële olie sets

1. RHYJ Essentiële olie set - 14 stuks

Deze set van het merk RHYJ bevat in totaal 14 verschillende geuren: lavender, tea tree, cinnamon, lemongrass, sweet orange, peppermint, lemon, bergamot, rosemary, grapefruit, rose, frankincense, jasmine, eucalyptus. 

De reviews op Bol.com varieren van een perfecte setje met een brede variatie!, super en super blij mee!” tot aan heerlijke geuren voor een mooie prijs. Met een score van 4.6 van de 5 sterren de moeite waard om het een keer uit te proberern. Klik hier voor meer reviews.

4.5/5

4.6 van de 5 sterren na 27 reviews

Productspecificatie​

 • Er gaan 200 druppels uit een flesje van 10 ml.
 • Voor gebruik in Diffusers, 5 druppels bij inhoud 160 ml. 40 servings per flesje. 10 druppels bij inhoud 300 ml. 20 servings per flesje.
 • Voor gebruik in bad 5-10 druppels bij normaal bad. 40 servings per flesje
 • Massage: 5 druppels toevoegen aan 300 ml olie. 40 servings per flesje
 • Kamer spray: 4-5 druppels toevoegen aan een kopje water. 40 servings per flesje
 • Parfum: 1-4 druppels direct toe te passen.
 • Zalf/creme: 15 druppels toevoegen aan 30 gram zalf/creme – 14 servings per flesje

2. Mindbreaker Essentiële olie set - 6 stuks

Deze set van het merk Mindbreaker bevat in totaal 6 verschillende geuren: Eucalyptus, Lavendel, Tea Tree, Citroen, Zoete Sinaasappel en Pepermunt. De set is te koop op Amazon.nl. Op Amazon.nl zijn er nog geen reviews maar op Amazon.com wel. 

Deze mooie set daar een hoge score van 4.4 van de 5 sterren op basis van 180 plus reviews op Amazon.com. Top kwaliteit olie voor een prima prijs, sterke oile je hoeft maar een paar druppels gebruiken in de Diffusers, lekkere geuren en heel krachtig, zijn zo enkele reviews..

4.5/5

4.4 van de 5 sterren na 186 reviews

Productspecificatie​

 • Alle essentiële oliën van Mindbreaker zijn gemaakt van 100% natuurlijke planten.
 • We gebruiken speciale therapieën uit Japan om de aromatherapie-oliën te maken
 • Mooie doosverpakking, leuk om iemand kado te geven.
 • 100% klanttevredenheid
 • Als u de essentiële oliën of hun geuren niet lekker vindt, kunt u ze op elk moment naar ons terugsturen en wij zullen u volledige terugbetaling geven

Deze set van het merk Simia bevat in totaal 6 verschillende geuren: Lavendel, Eucalyptus, Pepermunt, Lemongrass, Tea Tree, Sinaasappel. Dit product wordt verkocht op Bol.nl. Reviewers waarderen deze set met 4.2 van de 5 sterren op basis van 45 plus reviews. 

Fijne olie voor in de diffusser, Prima kwaliteit, zeker in verhouding met de prijs., Heeft een geweldig helende werking. Kleine hoeveelheid van nodig, omdat het geconcentreerde olie betreft, zeker een aanrader, zijn zo enkele reviews.

4.5/5

4.2 van de 5 sterren na 45 plus reviews

Productspecificatie

 • 100% Natuurlijk, Biologisch & Gezond
 • Geschikt voor meerdere toepassingen: Luchtbevochtiger, Massage, etc.
 • Als Starterskit of als Cadeau
 • Een selectie van Verkwikkende & Rustgevende geuren
 • 6 Topgeuren – 10 ml per flesje