Yoga Yogi

wellness tips & reviews

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De 3 Beste Neusdouches

3 beste NEUSDOUCHES

Op deze pagina vind je een vergelijking van de Top 3 Neusdouche producten. Deze producten wordt door KNO-artsen aanbevolen voor het spoelen van de neusholtes, wat ook wel neusirrigatie wordt genoemd. Het spoelen verwijdert slijm en vuiligheid zoals pollen, stofdeeltjes en bacteriën uit de neus en biedt verlichting bij uiteenlopende neus(holte)aandoeningen zoals verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking en pollenallergieën.

Om je op weg te helpen in de keuze voor een oplossing vind je onderstaand:

1. Een overzicht van de 3 beste neusdouche producten.
2. Een vergelijking van deze drie producten op relevante aspecten.
3. Een koopgids met punten waar je op moet letten.

De 3 beste Neusdouches vergeleken op relevante aspecten

De Rhinicur heeft overigens wel een klein voordeel wat de andere twee niet hebben en dat is de werking van de zwaartekracht. Doordat de tuit onderin de flacon zit zorgt het gewicht van het water vanzelf al voor een zekere druk. Je hoeft dus niet of nauwelijks in de flacon te knijpen om het water te laten stromen.

Je ziet dat deze drie producten qua opties nauwelijks van elkaar verschillen, ook qua prijs liggen ze dicht bijelkaar. Bij de keuze voor een oplossing zal vooral het esthetisch aspect hier toch de doorslag moeten geven. Waar gaat jouw persoonlijke voorkeur naar uit?

Koopwijzer

Waar moet je op letten bij het kopen van een Neusdouche

De punten waar je op moet letten is voor een groot deel hetzelfde als bij de Neti Pots. Daarnaast zijn er ook enkele neusdouche specifieke dingen te vermelden die zich bij de gewone neti pots niet voordoen.

1. Tendens

Het spoelen van de neus begint steeds populairder te worden. Vanuit de medische wereld zien we een tendens waarbij steeds meer KNO-artsen het gebruik van neusdouches adviseren aan mensen die geopereerd zijn aan hun neus of last hebben van allergieen of sinusitus.

Veel ziekenhuizen hebben tegenwoordig op hun website een handleiding en of een video waarin een KNO-arts tekst en uitleg geeft hoe je, je neus kan spoelen met een neusdouche. Het lijkt erop dat KNO-artsen de voorkeur geven aan een neusdouche dan aan een gewone Neti Pot.

2. Materiaal

De neusdouches worden veelal gemaakt van zacht plastic. Het zachte plastic brengt een groot voordeel met zich mee, je kan er in knijpen. Dit is punt waar de Neusdouche zich duidelijk onderscheidt van de gewone Neti Pot. Dit maakt het dat je zodoende de waterdruk naar wens kan varieren.

De neusdouches zijn over het algemeen licht van gewicht en erg duurzaam. Ze zijn onbreekbaar en dat maakt het dat je het makkelijk mee kan nemen op vakantie. Deze eigenschappen maken het vooral geschikt voor kinderen want, laten ze het een keer vallen dan is er niets aan de hand.

3. Waterreservoir

Zorg ervoor dat je een oplossing kiest waarbij er genoeg water in het reservoir kan om beide neusgaten goed te spoelen. Bijvullen met water is niet zo handig want dit betekent dat je weer een nieuwe zoutopolossing moet maken. De neusdouche hebben over het algemeen een behoorlijk reservoir. Dus daar heb je met de neusdouches vaak geen omkijken naar.

4. Zoutoplossing

Het spoelen van de neus doe je bij voorkeur met een isotone zoutoplossing. Isotoon wil zeggen dat het vergelijkbaar is met de zoutsamenstelling van ons lichaam. De makers van neusdouches spelen hier handig op in door ook sachetjes zout te leveren die precies zijn afgestemd op de hoeveelheid water in de flacon.

De sachetjes zijn zondermeer handig, want zo heb je geen omkijken naar de juiste hoeveelheid zout en het type zout wat je zou moeten gebruiken. Maar het is aan jou natuurlijk om te kijken waar je voorkeur naar uitgaat. Zo kan je ook kiezen om een potje natuurlijk zout aan te schaffen en zelf een zoutoplossing te maken.

Afhankelijk van het hoeveelheid water kan de hoeveelheid zout variëren van een afgestreken theelepel, een halve theelepel tot een mespuntje. Wil je hier meer over weten lees dan het artikel “Hoeveel zout moet er in de Neti Pot“.

5. Reiniging

De tuit van de Neusdouche komt in aanraking met de binnenkant van de neus en dus ook met de in de neus aanwezige bacterieën. Daarom is het erg belangrijk om de neusdouche nagebruik goed schoon te maken. Spoelen met heet water en schoonmaken met zeep en een borsteltje is prima maar echt desinfecteren doe je het liefst met kokend water. Kies bij voorkeur voor een oplossing die vaatwasbestendig is en ook ondergedompeld kan worden in kokend water.

Benieuwd naar de Bestsellers bij Amazon.nl klik op de banner voor een totaal overzicht.

Vitamines en supplementen online kopen
GezondheidGezondheid
Mooi en gezondMooi en gezond