Zelfhulpboek: Think and Grow Rich – Napoleon Hill

 • Auteur: Yogi
 • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

Think and Grow Rich is de klassieker der klassiekers op het gebied van zelfhulp, persoonlijke ontwikkeling en succes. Dit boek is voor het eerst gepubliceerd in 1937 en nog altijd actueel, omdat het waarheden en wijsheden bevat die tijdloos zijn en nog altijd toepasbaar zijn voor een ieder die uit is op succes in zijn leven. Inmiddels zijn er meer dan 20 miljoen exemplaren van dit boek verkocht.  

Think and Grow Rich Nederlands

Dit boek is door Michael Pilarczyk vertaald in het Nederlands. Deze nieuwe bewerking geeft je inzichten van onschatbare waarde. Nu herschreven op en toegankelijke manier die iedereen kan begrijpen.

Michael Pilarczyk is een succesvol ondernemer en zakenman en is één van de bekendste mindset- en mindfulness coaches van Nederland. Hij heeft meer dan 400.000 boeken verkocht over mindset, levenskunst en persoonlijk succes. Hij is de auteur van de bestsellers Je Bent Zoals Je Denkt en Master Your Mindset.

Wie was Napoleon Hill

Napoleon Hill werd geboren in 1883 in Wise County, Virginia, Verenigde Staten en overleed in het jaar 1970. Hij begon zijn carrière als journalist en schreef voor verschillende tijdschriften. Hij was een Amerikaanse auteur en spreker die het meest bekend is vanwege zijn boek “Think and Grow Rich”, dat algemeen beschouwd wordt als een van de invloedrijkste boeken in het veld van persoonlijke ontwikkeling en zelfhulp.

In 1908 ontmoette hij Andrew Carnegie, de rijke industrieel en filantroop, die hem opdracht gaf om een ​​onderzoek uit te voeren naar de succesfactoren van meer dan 500 van de meest succesvolle mensen van die tijd. Dit leidde tot de publicatie van zijn boek “Think and Grow Rich” in 1937.

Sindsdien zijn er miljoenen exemplaren verkocht wereldwijd. Hills werk richt zich op de kracht van positief denken en het idee dat individuen succes en welvaart kunnen bereiken door het ontwikkelen van bepaalde mentale en emotionele gewoonten en houdingen.

Waar gaat dit boek “Think and Grow Rich” over?

Think and Grow Rich” richt op persoonlijke groei en succes. Het is gebaseerd op Hill’s onderzoek naar de succesfactoren van meer dan 500 van de meest succesvolle mensen uit de geschiedenis, waaronder Andrew Carnegie, Henry Ford en Thomas Edison.

Het boek begint met de stelling dat rijkdom en succes niet alleen afhangen van opleiding en hard werken, maar ook van de juiste mentale houding en emotionele gewoonten. Hill stelt dat iedereen in staat is om rijkdom en succes te bereiken, mits ze de juiste mentale en emotionele gewoonten ontwikkelen.

Het boek is verdeeld in 15 hoofdstukken, elk met een specifiek thema over mentale en emotionele gewoonten die nodig zijn voor succes. Hill beweert dat “Think and Grow Rich” niet alleen gaat over het vergaren van geld, maar ook over het vergaren van rijkdom in de vorm van kennis, relaties, geluk en innerlijke vrede.

Het boek eindigt met de oproep aan de lezer om zijn of haar eigen mentale en emotionele gewoonten te onderzoeken en te veranderen, zodat men ook succes en rijkdom kan bereiken.

Thema’s die centraal staan in dit boek

 1. Definiëren van duidelijke doelen: Hill benadrukt het belang van het stellen van heldere, specifieke doelen als eerste stap op weg naar succes.
 2. Positieve mentale houding: Hill benadrukt het belang van een positieve mentale houding, en hoe dit kan helpen bij het overwinnen van obstakels en het bereiken van doelen.
 3. Planning en actie: Hill legt uit hoe het ontwikkelen van een goed gepland actieplan essentieel is voor het bereiken van succes.
 4. Zich omringen met succesvolle mensen: Hill benadrukt het belang van het omringen van jezelf met succesvolle mensen die je kunt leren van en die je kunt inspireren.
 5. Persoonlijke verantwoordelijkheid: Hill benadrukt het belang van persoonlijke verantwoordelijkheid en hoe dit kan helpen bij het bereiken van succes.
 6. Emotionele gewoonten: Hill benadrukt het belang van het ontwikkelen van positieve emotionele gewoonten, zoals enthousiasme, zelfdiscipline en dankbaarheid.
 7. Financiële opvoeding: Hill legt uit hoe financiële opvoeding een cruciale rol speelt bij het bereiken van financieel succes.
 8. Ondernemerschap: Hill bespreekt hoe ondernemerschap een belangrijk onderdeel is van persoonlijke groei en succes.
 9. Creativiteit en innovatie: Hill benadrukt het belang van creativiteit en innovatie als een krachtige tool voor het bereiken van succes.
 10. Spirituele groei: Hill bespreekt hoe spirituele groei een belangrijk onderdeel is van persoonlijke groei en succes.

Voor wie is dit boek interessant?

Dit boek is het lezen waard voor verschillende doelgroepen:

 1. Mensen die op zoek zijn naar inspiratie en richtlijnen voor het bereiken van hun persoonlijke doelen en ambitie.
 2. Zakelijke professionals, ondernemers en managers die op zoek zijn naar manieren om hun bedrijf te laten groeien en succesvoller te worden.
 3. Mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling en zelfhulp, en die geïnspireerd willen worden om hun mentale en emotionele gewoonten te veranderen.
 4. Studenten en jonge professionals die net beginnen met hun carrière en op zoek zijn naar manieren om succes te bereiken.
 5. Mensen die geïnteresseerd zijn in financiële groei en het vergaren van rijkdom.
 6. Iedereen die geïnteresseerd is in de gedachtegang van een aantal van de meest succesvolle mensen uit de geschiedenis en hoe zij hun succes hebben bereikt.

Het boek is geschreven in een eenvoudige taal, dat is toegankelijk voor een breed publiek, echter het kan ook voor sommige personen een uitdaging zijn door de filosofische en spirituele aspecten die erin zijn verwerkt.

Een korte boekreview

Tip: indien nodig, zet de ondertiteling aan van de video en selecteer via instelling: Nederlandse taal.

Boeken van Michael Pilarczyk bij Bol.com

Misschien vind je de volgende artikelen ook interessant: