Spiritueel Boek: The Journey Home – Autobiography of an American Swami

  • Auteur: Yogi
  • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

Dit boek “The Journey home – Autobiography of an American Swami” is geschreven door Radhanath Swami, een monnik in de ISKCON-traditie. ISKCON staat voor International Society for Krishna Consciousness.

Een autobiografie, waarin Radhanath Swami vertelt over zijn spirituele zoektocht naar de betekenis van het leven. Een topper in de categorie Spirituele boeken.

Wie is Radhanath Swami?

Radhanath Swami, wiens geboortenaam Richard Slavin is, is geboren in Chicago in 1950. Hij begon zijn spirituele zoektocht als tiener en reisde naar India in 1970, waar hij zich aansloot bij de ISKCON beweging. Hij ontmoette daar zijn spirituele leraar, A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, en diende hem gedurende vele jaren.

Radhanath Swami bracht vele jaren door in de Indiase Himalaya, waar hij zich richtte op meditatie, studie van de Vedische literatuur en het dienen van zijn spirituele leraar. In 1980 keerde hij terug naar de Verenigde Staten en richtte hij het ISKCON center in Chicago op.

Sindsdien heeft hij zich gericht op het verspreiden van de boodschap van Bhakti Yoga, oftewel de weg van de liefde en toewijding aan God, via lezingen, retraites en boeken. Radhanath Swami wordt beschouwd als een gewaardeerde spirituele leraar en gerespecteerd lid van de ISKCON gemeenschap. Radhanath Swami is ook de auteur van enkele boeken.

Waar gaat dit boek over?

The Journey Home” is een autobiografie geschreven door Radhanath Swami, waarin hij vertelt over hoe hij in 1970, op 19 jarige leeftijd van de Verenigde Staten naar Europa ging en vanuit Nederland, liftend via het midden-oosten uiteindelijk India heeft weten te bereiken. Daar aangekomen sloot hij zich bij de ISKCON beweging en ontmoette hij zijn spirituele leraar A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada. De reis alleen al was één groot avontuur.

Het boek beschrijft verder, hoe Radhanath Swami vele jaren doorbracht in de Indiase Himalaya, waar hij zich richtte op meditatie, studie van de Vedische literatuur en het dienen van zijn spirituele leraar. Hij deelt ook zijn ervaringen met het leven in een ashram en hoe hij leerde om zich te concentreren op het dienen van God en het ontwikkelen van toewijding.

Dit boek neemt je mee naar plekken in India zoals Rishikesh, Vrindaban, Mathura en Haridwar, waar hij diverse meesters ontmoet zoals Iyengar, Swami Rama, Swami Satchidananda, Anandamayee Ma, Moeder Theresa, Dalai Lama, Tat Walla Baba en Neem Karoli Baba.

Door middel van leerlingschap bij diverse spirituele meesters yogi’s bereikt Swami Radhanath uiteindelijk de heilige kringen van India’s mystieke tradities en vind hij de onfeilbare liefde waar hij altijd naar hunkerde. 

Het boek beschrijft ook hoe Radhanath Swami terugkeerde naar de Verenigde Staten en hoe hij ISKCON center in Chicago oprichtte en hoe hij zich richtte op het verspreiden van de boodschap van Bhakti Yoga, oftewel de weg van de liefde en toewijding aan God, via lezingen, retraites en boeken.

Voor wie is dit boek interessant?

Een leuk boek als je geïnteresseerd bent in spiritualiteit in het algemeen en spirituele zoektochten meer specifiek. Ook aan te raden als je meer wil weten over oosterse tradities en het mystieke van India.

Voel je aangetrokken tot de Bhakti Yoga Traditie, het pad van devotie voor God, dan is dit boek absoluut het lezen waard, een trakatie voor devotees van Krishna. Het kan ook interessant zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en filosofie van de ISKCON beweging en hoe deze beweging is ontstaan.

Het boek kan ook interessant zijn voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie en motivatie voor persoonlijke groei en veranderingsprocessen in hun leven. Het is een persoonlijk verhaal, en kan tot slot ook gelezen worden door iemand die gewoon geïnteresseerd is in het levensverhaal van Radhanath Swami en zijn ervaringen.

Een leuke review van The Journey Home

Weliswaar in het Engels maar de moeite waard, als je meer wilt weten over dit boek!

Boeken van o.a. Radhanath Swami bij Bol.com

Misschien vind je de volgende artikelen ook interessant: