Spiritueel Boek: Ontdek de geheimen van spirituele verlichting met Eckhart Tolle “De Kracht van het Nu”

  • Auteur: Yogi
  • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

“De Kracht van het Nu” vertaald vanuit het Engels “The Power of Now”, is een spiritueel boek van Eckhart Tolle is een baanbrekend gids voor spirituele verlichting. In dit boek onderzoekt Tolle het concept van het leven in het heden en de kracht van aandachtigheid bij het bereiken van innerlijke vrede en waarachtig geluk.

De Kracht van het Nu” is een internationaal bestseller geweest en heeft verschillende prijzen gewonnen. Het boek werd in 1997 gepubliceerd en werd snel een bestseller in Canada, waarna het in de Verenigde Staten en de rest van de wereld volgde. Sindsdien zijn er miljoenen exemplaren van dit boek verkocht en is vertaald in meer dan 30 talen.

Dit spiritueel boek heeft ook verschillende awards gewonnen, waaronder de Nautilus Book Award in 2001 voor “Best Spiritual Book” en de Books for a Better Life Award in 2002 voor “Best Spiritual Book”. Daarnaast is het boek opgenomen in verschillende bestsellerlijsten, zoals de New York Times, USA Today en de London Times.

Hieronder zowel de Nederlandse als de Engelse Editie.

The power of now - de kracht van het nu - Eckhart Tolle - spiritueel boek
Nederlandse Editie
Engelse Editie

Wie is Eckhart Tolle?

Eckhart Tolle is een spiritueel leraar en auteur die significante bijdragen heeft geleverd aan het veld van spirituele verlichting. Hij is geboren in 1948 in Duitsland en opgeleid in Londen, Engeland, waar hij een graad in psychologie behaalde.

Tolle’s spirituele reis begon in zijn laatste twintiger jaren, toen hij een diepgaande spirituele ontwaking meemaakte die hem ertoe leidde om zijn leven te wijden aan het onderwijzen van anderen hoe ze innerlijke vrede kunnen vinden en in het heden kunnen leven.

Hij is de auteur van verschillende boeken, waaronder “The Power of Now“, dat in meer dan 30 talen is vertaald en wereldwijd miljoenen exemplaren heeft verkocht.

Waar gaat dit boek “De Kracht van Nu” over?

De belangrijkste thema’s van “De Kracht van Nu” zijn het concept van het “nu”, het ego en de kracht van aandachtigheid.

Eckhart Tolle legt uit dat het leven in het heden, of het “nu”, de sleutel is tot spirituele verlichting. Hij legt uit dat de geest altijd in het verleden of de toekomst is en dat waarachtig geluk en innerlijke vrede alleen kunnen worden gevonden door in het heden te leven.

Eckhart Tolle onderzoekt ook de kracht van het ego, dat hij definieert als de constante geroezemoes van de geest. Hij legt uit dat het ego de bron is van alle negatieve gedachten en emoties en dat waarachtige innerlijke vrede alleen kan worden gevonden door los te laten van het ego.

Ten slotte onderzoekt Eckhart Tolle de kracht van aandachtigheid, wat de mogelijkheid is om volledig aanwezig en bewust te zijn van het heden zonder oordeel. Hij moedigt lezers aan om aandachtigheid in hun dagelijks leven te oefenen om innerlijke vrede en waarachtig geluk te vinden.

Wat vinden anderen van dit boek?

Er zijn veel positieve recensies van “De Kracht van Nu” van verschillende lezers en critici. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom mensen het boek aanbevelen:

  1. Het boek biedt een heldere en toegankelijke gids voor spirituele verlichting.
  2. De boodschap van het leven in het heden en loslaten van het ego is krachtig en transformerend.
  3. Aandachtigheid, een belangrijk onderdeel van het boek, wordt als een waardevol hulpmiddel beschouwd voor het vinden van innerlijke vrede.
  4. Het boek heeft geholpen veel mensen om een dieper inzicht te krijgen in zichzelf en hun leven.
  5. De schrijfstijl van Tolle wordt beschreven als helder, eenvoudig en diepgaand.

Voor wie is dit boek interessant?

De Kracht van Nu” is een spiritueel boek voor iedereen die op zoek is naar innerlijke vrede en een meer bevredigend leven. De krachtige boodschap van het leven in het heden en loslaten van het ego is echt transformerend.

Het boek heeft miljoenen mensen wereldwijd geholpen om innerlijke vrede en waarachtig geluk te vinden. Bovendien legt het boek de nadruk op aandachtigheid, een waardevol hulpmiddel voor iedereen die op zoek is naar innerlijke vrede en een gelukkig leven.

Een korte aanbeveling

Met dank aan Imed Batout.

Boeken van Eckhart Tolle bij Bol.com

Misschien vind je de volgende artikelen ook interessant: