Spiritueel Boek: A Search in Secret India – Paul Brunton

  • Auteur: Yogi
  • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

In dit boek doet Paul Brunton verslag van zijn fascinerende reis door India rond 1930. Terwijl hij door India reist, vraagt hij zich af of heiligen, yogi’s en verlichte meesters echt bestaan?

“A search in secret India” telt iets meer dan 300 pagina’s met fantastische passages, wijze lessen van goeroes en interessante verhalen van zijn buitengewone belevenissen.

Ondanks het feit dat dit boek in 1934 voor het eerst is gepubliceerd, is het nog steeds populair in spirituele kringen. Vergelijkbaar met boeken zoals Living with the Himalayan masters en The Journey home.

Wie was Paul Brunton?

Paul Brunton was een Britse filosoof, reiziger en spiritueel zoeker die bekendheid verwierf als auteur van boeken over spiritualiteit en meditatie. Hij werd geboren in London in 1898 en overleed in 1981. Zijn echte naam was Raphael Hurst. Hij was een Britse journalist, totdat hij zijn carrière in de journalistiek verliet om tussen yogi’s en mystici te leven.

Paul Brunton reisde rond 1930 naar India en Egypte en ontmoette veel spirituele leraren. Hij schreef meerdere boeken over zijn zoektocht naar spiritualiteit, waaronder “A Search in Secret India” en “The Secret Path”.

Waar gaat dit boek over?

De titel van het boek “A Search in Secret India” suggereert dat de auteur, Paul Brunton, op zoek is naar iets geheims of verborgens in India. Dit verwijst naar spirituele wijsheid of kennis die hij hoopte te vinden tijdens zijn reis door India. Kennis en wijsheid die niet direct zichtbaar zijn voor anderen.

“A Search in Secret India” beschrijft de zoektocht van Paul Brunton naar spirituele wijsheid in India. Het boek beschrijft zijn reis naar verschillende delen van India, waar hij spirituele leraren ontmoet en hun leer bestudeert.

Een van de eerste leraren die Brunton ontmoet is Ramana Maharshi, een grote spirituele leraar in de Advaita Vedanta-traditie. Brunton beschrijft hoe hij onder de indruk was van de wijsheid en innerlijke rust van Ramana Maharshi, en hoe hij hem als een van de grootste spirituele leraren van de tijd beschouwde.

Brunton ontmoet tal van andere leraren, zoals Sri Aurobindo, een spirituele leraar die bekend staat om zijn werk op het gebied van yoga en meditatie. Hij ontmoet ook de spirituele leraar Sri Krishna Menon, die hem leert over de Bhagavad Gita en de yoga van het zelfrealisatie.

In het boek beschrijft Brunton ook zijn ontmoetingen met een aantal Jain monniken en yogi’s, en hoe deze ontmoetingen hem hebben geholpen in zijn zoektocht naar spirituele wijsheid. Hij leg ook uit hoe hij in staat was om een dieper begrip te krijgen van de Indiase cultuur en spirituele tradities.

Tot slot beschrijft Brunton hoe hij zich realiseerde dat de geestelijke oefeningen en meditatie die hij had geleerd van deze leraren, hem geholpen hadden om een dieper begrip te krijgen van zichzelf en de wereld om hem heen. Hij beschrijft hoe hij zich realiseerde dat de waarheid die hij zocht, in feite altijd binnen hem had gelegen en dat de leraren die hij ontmoette hem hadden geholpen om deze waarheid te ontdekken.

Voor wie is dit boek interessant?

“A Search in Secret India” zou interessant kunnen zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit en filosofie, vooral in de Indiase traditie. Dit boek biedt een unieke kijk op de spirituele leraren en tradities van India uit de oogpunt van een westerse zoeker, die zijn eigen ervaringen en inzichten deelt.

Het zou ook interessant kunnen zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Indiase cultuur en geschiedenis meer in het algemeen. Het boek kan ook interessant zijn voor mensen die op zoek zijn naar spirituele wijsheid en inspiratie.

Ben je geinteresseerd in de Advaita Vedanta-traditie of in het werk van Sri Aurobindo of Ramana Maharshi dan is dit boek het lezen waard. Tot slot, ook aan te bevelen als je meer wil weten over het mystieke onderdeel van yoga en meditatie.

Ontmoeting met twee Spirituele meesters

Een kort filmpje dat bewijst dat Paul Brunton daadwerkelijk Ramana Maharishi en Paramhansa Yogananda heeft ontmoet.

Boeken van Paul Brunton bij Bol.com

Misschien vind je de volgende artikelen ook interessant: