Law of Attraction boek: Vraag en het wordt gegeven

 • Auteur: Yogi
 • Datum: March 11, 2023
Affiliate Disclaimer

Wij kunnen als affiliate van Amazon.nl en Bol.com commissie ontvangen bij een aankoop via onze website.

Dit boek Vraag en het wordt gegeven, vertaald vanuit het Engels “Ask and it is Given” is een Powerhouse boek op het gebied van de Law of Attraction.

Het boek is geschreven door Esther Hicks en Jerry Hicks en telt rond de 325 pagina’s met life changing wijsheden. Dit is zo’n type boek dat de kijk op je leven drastisch kan veranderen, voor het eerst gepubliceerd in 2004 en nog altijd populair. Velen beschouwen dit boek als een belangrijke bron van inzicht en wijsheid.

Wie zijn Esther en Jerry Hicks

Esther Hicks en Jerry Hicks zijn een echtpaar uit Amerika dat bekend staat als spirituele leraren en auteurs. Ze zijn de auteurs van verschillende boeken over persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling, waaronder “The Law of Attraction” en “Ask and It Is Given”.

Esther Hicks staat bekend als een “spiritueel medium” en wordt vaak beschouwd als de belangrijkste spreker tijdens de workshops en seminars van het echtpaar. Ze beweert dat ze kan communiceren met een groep niet fysieke wezens die zichzelf “Abraham” noemen.

Esther Hicks beweert dat Abraham een collectief bewustzijn is dat haar advies geeft over persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Abraham is een expert volgens Esther Hicks op het gebied van de wetten van het universum, meer specifiek de Law of Attraction. Dit collectief richt zich vooral op het helpen van mensen om hun verlangens te manifesteren.

Jerry Hicks was een succesvol zakenman voordat hij zich toelegde op het spirituele werk. Hij was de manager voor Esther tijdens haar workshops en seminars.

Samen hebben Esther en Jerry Hicks een groot aantal boeken geschreven over de Law of Attraction en persoonlijke groei, en hebben ze talloze workshops en seminars gegeven over de hele wereld. Ze hebben een grote aanhang van volgelingen en zijn bekend geworden als belangrijke leraren van de wet van aantrekking.

Jerry Hicks is in 2011 overleden. Nadien is Esther doorgegaan met het geven van workshops en seminars en is tot op heden nog altijd actief.

Waar gaat dit boek “Vraag en het wordt gegeven” over?

Het boek bestaat uit 2 delen:

Deel 1 van “Ask and It Is Given” legt uit hoe de Law of Attraction (wet van aantrekking) werkt en hoe mensen deze wet kunnen gebruiken om hun leven te verbeteren. Het boek begint met een inleiding over de wet van aantrekking en hoe deze wet geïntegreerd is in het universum.

  Deel 1 bevat ook verschillende oefeningen en technieken die kunnen worden gebruikt om de Law of attraction te activeren en te gebruiken om specifieke doelen te bereiken. Deze oefeningen en technieken zijn bedoeld om negatieve gedachten en emoties te transformeren en te helpen bij het manifesteren van verlangens.

  Deel 2 bevat 22 processen die kunnen worden gebruikt om de Law of attraction te activeren en te gebruiken om specifieke doelen te bereiken. Deze processen zijn bedoeld om negatieve gedachten en emoties te transformeren en te helpen bij het manifesteren van verlangens.

  De processen in deel 2 worden in detail beschreven, met stapsgewijze instructies en voorbeelden van hoe ze kunnen worden toegepast. Elk proces wordt ook geleverd met een lijst van specifieke vragen die kunnen worden gebruikt om de proces te activeren.

  De thema’s die centraal staan in dit boek

  • Law of attraction: Het boek legt uit hoe de Law of attraction werkt en hoe mensen deze wet kunnen gebruiken om hun leven te verbeteren.
  • Positief denken: Het boek benadrukt het belang van positief denken en het loslaten van negatieve gedachten en overtuigingen.
  • Doelen stellen: Het boek bevat oefeningen en technieken om specifieke doelen te stellen en deze te visualiseren.
  • Innerlijke gids: Het boek bespreekt dat iedereen een innerlijke gids heeft die kan helpen bij het manifesteren van verlangens.
  • Meditatie en gebed: De auteurs adviseren om regelmatig contact te maken met de innerlijke gids door middel van meditatie of gebed.
  • Manifestatie: Het boek beweert dat de wet van aantrekking niet alleen kan worden gebruikt om materiële rijkdom en succes te bereiken, maar ook om geluk, gezondheid en liefde te manifesteren.
  • Zelfontwikkeling: Het boek is gericht op het versterken van persoonlijke groei en ontwikkeling door middel van het gebruik van de wet van aantrekking.
  • Emoties: Het boek benadrukt hoe emoties invloed hebben op onze gedachten en hoe het sturen van onze emoties kan helpen bij het manifesteren van onze verlangens.

  Voor wie is dit boek interessant?

  “Ask and It Is Given” is een boek dat interessant is voor iedereen die geïnteresseerd is in de Law of Attraction en zeker ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke groei en ontwikkeling, en in het gebruik van de Law of attraction om hun leven te verbeteren.

  Dit boek kan ook interessant zijn als je op zoek bent naar manieren om stress, negatieve gedachten en emoties te overwinnen en positief te denken.

  In het algemeen, dit boek is zeker het lezen waar als je op zoek bent naar manieren om je leven te verbeteren en je verlangens te manifesteren.

  Een korte boekreview

  Tip: indien nodig, zet de ondertiteling aan van de video en selecteer via instelling: Nederlandse taal.

  Boeken van Esther Hicks bij Bol.com

  Misschien vind je de volgende artikelen ook interessant: