Miljoenen artikelen
Klik Hier voor een vergelijking van de 3 Beste Neusdouches.

Boek Review: A Search in Secret India

A search in secret india paul bruntonIn mijn tienerjaren was ik altijd gefascineerd door yogi’s, heiligen en geestelijk leraren. In mijn enthousiasme om meer te leren over hun bovennatuurlijke krachten en hun vermogen om natuurwetten te overtreden, heb ik aardig wat tijd besteed aan het zoeken naar boeken over dit onderwerp.

Ik kan me nog steeds het moment herinneren dat ik, ergens in de late jaren ’80, een oud exemplaar van dit boek vond, ergens verstopt in een stoffig hoekje van een tweedehands boekenwinkel.
De auteur van dit prachtige boek is Paul Brunton.

Dat is eigenlijk zijn pseudoniem, zijn echte naam is Raphael Hurst. Hij was een Britse journalist, totdat hij zijn carrière in de journalistiek verliet om tussen yogi’s, mystici en heiligen te leven en studeren.

Over het algemeen wordt hij gezien als de persoon die yoga en meditatie in het westen heeft geïntroduceerd. Dit boek is in 1934 voor het eerst gepubliceerd, maar het is vandaag de dag nog steeds populair.

Waar gaat dit boek over?

Het boek heeft 312 pagina’s en vertelt het fascinerende en spannende verhaal van Paul Bruntons reis door Indië in de vroege jaren ’30. Terwijl hij door Indië reist, benieuwd of echte heiligen, yogi’s en verlichte meesters echt bestaan, ontmoet hij een aantal beroemde yogi’s en wijzen, maar ook charlatans.

In het boek zijn vele fantastische passages met wijze lessen van goeroes die hij tegengekomen is, en met interessante verhalen over zijn reizen te vinden.

Dingen die ik leuk vond aan ‘A Search in Secret India

Ik vond dit boek ontzettend leuk. Oh wat heb ik er van genoten. Geweldige verhalen, mensen, plekken buitengewone ervaringen, alles wat ik mij maar kan wensen en nog zo veel meer.

Ik waardeer de schrijfstijl van de auteur ook erg, soms poëtisch, gedetailleerd maar niet te veel, net genoeg om de omgeving goed in te kunnen beelden wanneer de verhalen zich ontwikkelen. Dit boek is geschreven in de klassieke Engelse stijl van vroeger.

De ervaringen van Paul Brunton weerspiegelen precies hoe veel wij nog moeten leren over ons vermogen om verder te bewegen dan de fysieke wereld, waarvan we zo vaak denken dat het het enige rijk waarin we bestaan is.

Wat anderen van dit boek vinden

Om een indruk te geven, twee reviews van goodreads.com.

Een reis naar de Indiase spiritualiteit, voordat dit bekend was in het Westen. Het lezen van dit boek is alsof je een ontdekkingsreis maakt met één van de eerste Westerse pioniers, en samen met de auteur vind je zowel huichelaars als ware adepten in de spirituele jungles en vlakten van Indië. – Door Karl Riley (Goodreads)

Ik vond het fantastisch. Voor alle rationele lezers die graag bewijs willen van wat onze ogen niet kunnen zien. “Dat ik het niet kan zien, betekent niet dat het niet bestaat.” Alles moet ontdekt worden (alles wat het ontdekken waard is) voordat het afgewezen wordt. De geweldige reis en ontwaking van Paul Bruntons leven, verpakt in één meesterwerk. – Door Pankaj Pandey

Aanbeveling

A Search in secret India is een intrigerend boek voor avonturiers. Dit boek is ook een aanrader voor ‘sceptici. Je moet weten dat de auteur niets voor vanzelfsprekend aannam, en dat hij zijn zoektocht uitvoerde met een gezonde dosis scepsis, maar met een open geest. Bestel dit boek bij Bol.com via onderstaande link.

Geschreven door Ray

Online Webshop
Product
Prijs
 
logo bol.comA Search in Secret India€ 18,99bestel

Add a Comment